Sabadell tira endavant el projecte per cedir el centre als vianants

L'oposició ha manifestat el seu desacord amb certes mesures que restringiran el trànsit

L'equip de govern quan va passar a estar format per quatre forces, el novembre de 2015
L'equip de govern quan va passar a estar format per quatre forces, el novembre de 2015 | Juanma Peláez
26 de juliol del 2018
El ple de Sabadell ha donat llum verd al pla per cedir al vianant gran part del centre de la ciutat. La sessió de juliol ha aprovat el document Millores de la Mobilitat i de l'Espai Públic al centre de Sabadell 2018-2019, tot i el posicionament contrari de l'oposició, que posa en dubte el pla per l'expulsió del trànsit de vehicles del centre de la ciutat.

El ple municipal de 29 de juny de 2017 va aprovar el Document de Proposta de millores de la mobilitat i de l'espai públic al centre de Sabadell 2017-2018 amb els plànols i altres annexes, i es va acordar sotmetre'l a informació pública, malgrat ser un document de treball o estudi, per un termini de trenta dies hàbils, mitjançant publicació al taulell d'edictes de la Seu Electrònica de l'Ajuntament.

Simultàniament, l'11 de juliol de 2017 es va inaugurar al Passeig l’exposició El teu centre. Un projecte de ciutat, on la ciutadania podia conèixer la proposta d'urbanització del Passeig i els entorns, així com també la del centre de la ciutat. L'objectiu era que els ciutadans poguessin apropar-se a la proposta municipal i alhora poguessin fer aportacions i comentaris durant el període del 11 de juliol de 2017 al 24 de setembre de 2017.

Fruit de tot aquest procés d'informació, s'han rebut un total de 255 suggeriments, opinions i propostes que s'han analitzat i valorat en l'informe tècnic del servei de Mobilitat, Trànsit i Transport de data 13 d'abril de 2018, pel qual s'ha revisat el Document de Millores de la Mobilitat i de l'Espai Públic al centre de Sabadell que ara es porta a aprovació.

Així, s'ha declinat alguna proposta com convertir el carrer Estrella en exclusiu per a vianants, si bé se n'han admès d'altres com fer una plataforma a Llobet Les Paus. També tira endavant la conversió del carrer Sant Pere, que a partir de gener es sotmetrà a obres per a tallar l'accés als vehicles privats.

L'oposició, però, s'ha mostrat crítica amb la posició del govern, posant en dubte si es idoni expulsar el vehicle privat. El PSC, a més, ha criticat que el govern actual aposti per una pèrgola a la sortida dels FGC del centre, quan ja hi havia projectada una pèrgola que va ser criticada per l'actual executiu. CiU, pel seu cantó, ha lamentat que no hi hagi un estudi de viabilitat i que s'hagi apostat per accions en sectors concrets sense tenir en compte l'impacte en altres àrees.