VÍDEOS i FOTOS Més d'un miler de persones commemoren l'1-O a l'Escola Nostra Llar de Sabadell

Desenes d’antidisturbis es van obrir pas per accedir, trencant el vidre de la porta, al centre

Albert Segura / Albert Hernàndez
30 de setembre del 2018
Actualitzat a les 22:54h
Concentració davant l'escola Nostra Llar de Sabadell
Concentració davant l'escola Nostra Llar de Sabadell | Albert Segura

Concentració davant l'escola Nostra Llar de Sabadell. Foto: Albert Segura


Més d'un miler de persones s'han concentrat aquest diumenge a la tarda davant de l'Escola Nostra Llar de Sabadell, on fa un any, per l'1 d'Octubre, la policia espanyola va irrompre al centre educatiu per endur-se urnes i paperetes, sense èxit. No obstant, van deixar un rastre de destrosses que encara avui es noten en elements com la porta d'entrada, on no s'ha pogut reparar l'agafador que els agents van arrencar per forçar l'accés.


L'escola ha celebrat aquesta tarda, de 16.00 a 18.00 hores, un acte cultural, on s'han recitat poemes, s'han explicat contes i s'ha ofert un concert de flauta. Passada aquesta hora, s'ha tancat el centre, i poc després una filera de persones ha baixat pel carrer Calderón fins arribar a la porta del centre. 

Gent al concert de flauta a l'escola Nostra Llar de Sabadell. Foto: Albert Segura


Ho han fet amb urnes de l'1-O, pancartes reivindicatives rememorant el referèndum i molts càntics. Entre ells hi havia l'alcalde, Maties Serracant, l'exalcalde Juli Fernàndez i el vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, que han assistit a un acte que ha comptat amb parlaments des d'un balcó del mateix carrer.

Marcel Mauri, Maties Serracant i Juli Fernàndez, a Sabadell. Foto: Albert Segura
 

"A Lledoners, tancant els ulls, veig la dignitat de tots vosaltres defensant la Nostra Llar", ha expressat Mauri llegint un text que Jordi Cuixart ha escrit des de la presó.


La cita ha estat marcada per un ambient festiu i, com és habitual, sense incidents. Només hi ha hagut un moment de cridòria quan un helicòpter dels Mossos d'Esquadra ha sobrevolat la zona, sense més.


L'acte ha comptat amb la penjada d'un gran penó dedicat a l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, que vota en aquesta escola. També s'hi ha penjat un cartell amb el lema ni oblit ni perdó i un altre recordant que en aquesta escola es va poder votar l'1-O.


A banda, s'ha pintat una gran estelada a terra, aquesta de color vermell, i no amb el color groc habitual. La concentració s'ha dissolt pels volts de les 19.00 hores, quan els qui ho han volgut s'han desplaçat fins la plaça Marcet, on s'ha iniciat una marxa de torxes cap a l'Ajuntament.
 

Penjada del cartell que certifica que l'1-O es va votar a Sabadell. Foto: Albert Hernàndez