El Passeig de la Revolució celebra 150 anys reflexionant sobre la relació del Ripoll i Sabadell

S'ha programat una agenda d'activitats aquest divendres i diumenge

Redacció
25 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 9:33h
L'històric passeig de la Revolució fa honor aquest qualificatiu. Fa 150 anys i la Comissió del 150 aniversari ha dissenyat un programa per celebrar-ho entre aquest divendres i diumenge. Una primera part més reflexiva, en la que es tractarà la relació entre el riu Ripoll i Sabadell, i una segona més festiva. 

Aquest divendres, hi ha fixades tres xerrades, a partir de les 19 hores, al local de l'Associació de Veïns de Covadonga. La primera, L'explotació industrial del Ripoll entre el Molí d'en Torrella i Sant Oleguer, a càrrec de l'historiador Josep Benault; El Ripoll: un museu a cel obert, que impartirà d'Amics del riu Ripoll, Isabel Argany, i El Ripoll i la ciutat avui, que farà l'arquitecte Pere Vidal Palet. 

Diumenge, l'hora de la festa popular que arrencarà amb la cursa infantil, a partir de les 11. Una hora després, la cercavila de gegants, amb la colla de l'Animalada, Covadonga i Pessebristes. Música abans del dinar popular. I ja per la tarda tallers i jocs infantils per acabar amb una xocolatada. I com a fi de festes una batukada i el ball dels Gegants de Covadonga.

Manteniment de l'espai 

Aquesta celebració arriba uns dies després que l'alcalde, Maties Serracant, acompanyat del segon tinent d'alcalde, Juli Fernàndez, i el regidor d'Espai Públic, Xavier Guerrero, es reunís amb els veïns del barri en una sessió informativa per traslladar-los les mesures que es desplegaran per mantenir el passeig. 

El consistori farà el manteniment d'aquest racó de la ciutat, a través del CIPO. La idea és plantar algunes espècies d'arbres que serveixi com a prova si aconsegueixen adaptar-se, es mantindran els bancs. Tot plegat, s'espera que comenci el primer trimestre de 2019.