El projecte guanyador del parc del Nord recuperarà l'equilibri entre l'antic torrent del Capellà i la ciutat

Per la dimensió, la renovació es farà amb quatre fases

El prototip del nou parc del Nord
El prototip del nou parc del Nord | Ajuntament de Sabadell
Redacció
02 de gener del 2019
Actualitzat a les 10:52h
Recuperar l’equilibri entre la ciutat i l'antic torrent del Capellà, que corre des del bosc de Can Deu fins a la seva desembocadura al riu Ripoll i avui soterrat. Aquest és el principal objectiu del projecte guanyador per a la transformació i recuperació del parc del Nord. Es tracta de P.A.R.C. (Previous At­mospheres Recovery Chapters), és a dir, Capítols per a la Recuperació d’Atmosferes Prèvies (C.R.A.P.).

Per tal de fer-ho realitat, s'han plantejat els elements naturals i la creació d’espais urbans lligats a la ciutat. A més, d'una aposta per una mobilitat sostenible, amb la construcció una xarxa de carrils bici, una altra de camins de vianants, així com la connexió del parc amb el barri de Can Puiggener, tot reduint i desplaçant la rotonda de la carretera de Prats de Lluçanès.

El projecte guanyador ha estat escollit per un jurat format, a més dels representants municipals -tècnics i polítics-, per professionals especialistes en la matèria, entre els quals representants del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC), a més de dos delegats dels veïns. En total es van presentar 33 idees i sis van quedar finalistes.
 

El simulacre del futur parc del Nord Foto: Ajuntament de Sabadell


L’adjudicació dels treballs ha estat per un import de 109.470 euros, que comprèn tant la redacció del projecte executiu de la fase 1 (76.629 euros) com la direcció d’obres de la fase 1 (32.841 euros).

El consistori ha destinat prop de 2,5 milions d’euros a l’àmbit del parc urbà: 91.000 per a l’arranjament d’uns camins al parc del Nord, ja en execució; 400.000 a la transformació i dignificació de la plaça de Navacerrada -en tràmit de licitació- i els prop de 130.000 a aquest concurs per a la redacció del projecte executiu de la primera fase. Les actuacions d’aquesta primera fase compten amb prop de l’1,8 milions d’euros restant.