Les places de les Dones del Tèxtil i Patricio Peñalver, una realitat

Aquest dimarts s'han canviat les plaques

La nova placa a la plaça
La nova placa a la plaça | Albert Hernàndez
NacióSabadell
12 de novembre del 2019
Actualitzat a les 17:29h
Des d'aquest dimarts ja no queda cap rastre del que era coneguda com la plaça de l'alcalde Marcet. La placa de la plaça de les Dones del Tèxtil s'ha instal·lat a l'emplaçament, igual que a la plaça Patricio Peñalver. 

D'aquesta manera, es culmina un procés engegat al maig, quan la Junta de Govern Local va aprovar les cinc noves incorporacions al nomenclàtor -a més d'aquestes dues, les places Clara Campoamor, Cipriano Martos i Pi-pi-.  

Dimecres, la  resta

Aquest dimecres està previst que es modifiqui el de la resta. És a dir, també desaparegui de Sabadell el nom d'Antoni Llonch, que passarà a ser plaça de Clara Campoamor, que prové d'una moció aprovada per unanimitat a la Junta de Portaveus el 24 d’octubre de 2016 a proposta del Grup municipal de Cs. Campoamor va ser advocada, escriptora i política.

Peñalver va ser un dirigent veïnal i activista pels drets dels homosexuals, representant del Front d’Alliberament Gai de Catalunya a Sabadell. L’AV Ca n’Oriac ja feia temps que reivindicava el reconeixement a la plaça situada entre el carrer del Penedès i el carrer del Moianès.

Martos, obrer i sindicalista d’origen andalús, va arribar a Sabadell el 1969 i va ser torturat i assassinat pel franquisme fins que va morir el 1973. Per últim, la plaça del Pi-pi.