Els veïns de Gràcia i les famílies de l’Institut Pau Vila i l’Escola Teresa Claramunt demanen un «pla uralita»

Una petició arran de la caiguda d'una coberta al pati del Teresa Claramunt d'aquest material

Exterior de l'escola Teresa Claramunt.
Exterior de l'escola Teresa Claramunt.
NacióSabadell
08 de febrer del 2021
Actualitzat a les 10:34h
L’Agrupació de Veïns de Gràcia (AVG) i l’AMPA de  l’Institut Pau Vila i l’AFA de l’Escola Teresa Claramunt han exigit a l’Ajuntament de Sabadell un “pla uralita” -fibrociment d'amiant- a la ciutat, per tal que identifiqui els punts on n’hi ha, el grau de perillositat i “a curt termini” engegui la seva retirada, d’acord amb criteris com proximitat a un centre educatiu i zones concorregudes.
 

Una demanda que s’ha fet arran del pas del Filomena pel municipi, que va provocar la caiguda d’una coberta d’una nau al pati de l’Escola Teresa Claramunt. El consistori, tal com han puntualitzat les tres entitats, es va encarregar de la retirada i la neteja. Però aquest fet, "sense aixecar alarmisme", ha generat el "temor que es pugui repetir”, ja que l’equipament està envoltat d’edificis amb cobertes i altres elements construïts amb uralita.
 
La proposta consisteix en elaborar un cens dels elements que continguin amiant, s’informi als corresponents propietaris i aquells que siguin més perillosos, per estar a prop de blocs de pisos i escoles, entre d’altres, s’actuï de forma subsidiària i mentrestant, hi hagi “mesures de protecció provisional”.
 
L’AVG ha recordat que al barri “disposa de molta edificació industrial en ús, o en desús i en situació d’abandonament”, encara que en aquests espais “hi malviuen persones en situació molt precària que desconeixen” aquest i “altres perills”.