​Queralt Castellet es penja una històrica medalla de plata als Jocs de Pequín

La “rider” de Sabadell és la primera catalana que guanya una medalla en els Jocs d’Hivern

Queralt Castellet, fent un salt a Pequín
Queralt Castellet, fent un salt a Pequín | COE
Pere Pratdesaba
10 de febrer del 2022
La rider de Sabadell Queralt Castellet ha fet història aquesta matinada i ha aconseguit l'èxit més gran de la seva carrera esportiva, en aconseguir la medalla de plata en la categoria de mig tub de surf de neu dels Jocs Olímpics d'Hivern que s'estan disputant a Pequín. Aquesta és la primera medalla d'una catalana a uns Jocs d'Hivern.

Castellet, abanderada amb Ander Mirambell de la delegació espanyola en la cerimònia d'inauguració d'aquests Jocs, tenia un deute amb les olimpíades. Considerada una de les millors de la seva especialitat, on va ja despuntar de molt jove, la glòria olímpica li ha arribat en la seva cinquena participació en uns Jocs. La seva millor classificació havia estat la setena posició fa quatre anys.

Ara, ha posat la cirereta al pastís gràcies a una magnífica segona ronda, on ha aconseguit una espectacular puntuació (90.25). Només l'ha superat la nord-americana Chloe Kim (94.00). La japonesa Sena Tomita, amb 88.25 punts, ha completat el podi.

Les tres primeres classificades de la prova. Foto: COE

A la primera ronda, Castellet ha fet un bon exercici però sense arriscar massa, ha aconseguit una puntuació de 69,25 i s'ha situat setena. A la segona ronda, la catalana ha signat vols amb més amplitud i trucs molt més complicats, el que li ha donat 90.25 punts, col·locant-se ja en segona posició. A l'última ronda, ha fet 78.25 punts.

Castellet, als seus 32 anys, té un currículum espectacular. Ha fet 17 podis a la Copa del Món, dues medalles en mundials (plata el 2015 i bronze el 2021) i molts èxits als prestigiosos X-Games (dues plates i un or). Ara, s’ha convertit en la primera catalana en aconseguir una medalla als Jocs d’Hiverns (el nord-català Martin Fourcade, amb la delegació francesa, va guanyar cinc metalls en biatló).