Front de Sabadell, Barberà i Castellar per lluitar contra l’atur

Els tres municipis han creat el pacte MetallVallès per millorar la competitivitat de la indústria metal·lúrgica a la comarca

Visita dels responsables polítics.
Visita dels responsables polítics. | A.S.
Redacció
27 de novembre del 2015

Visita dels responsables polítics. Foto: A.S.


Els Ajuntaments de Sabadell, Barberà del Vallès i Castellar del Vallès han decidit sumar amb el projecte MetallVallès, que compta amb el suport del Centre Metal·lúrgic i ASCAMM-Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya. Es tracta d'una de les 12 iniciatives finançades per la Diputació de Barcelona dins el programa Ocupació a la Indústria Local per promoure l’ocupació en sectors d’activitat industrial i millorar la inserció laboral de persones a l'atur, especialment, joves, majors de 45 anys o en situació d’atur de llarga durada en sectors industrials fortament consolidats dins d’un territori. 

Es tracta de promoure l’ocupació i la competitivitat de la indústria metal·lúrgica en aquests tres municipis on el pes del sector respecte el conjunt de la comarca és destacable. Una de cada quatre empreses de la indústria metal·lúrgica del Vallès Occidental es troba en alguna d’aquestes tres ciutats. En concret, en el 3r trimestre de 2015 tots 3 municipis sumaven 541 centres de treball, 764 autònoms i 4.938 assalariats. 

La necessitat de contractar perfils més especialitzats com ajustadors, electromecànics o matricers per part de les empreses de Sabadell, Barberà del Vallès i Castellar del Vallès ha permès a aquests territoris plantejar aquest projecte. Les empreses d’aquest sector poden generar oportunitats laborals per a joves o persones de major edat i també per gent que ja havia treballat al metall i que els hi cal un reciclatge.