Ignasi Giménez expulsa l'Entesa del govern del Consell Comarcal

El president de l’ens ha pres la decisió després que els ecosocialistes s’hagin abstingut en la votació dels pressupostos | Es mostra decebut perquè algú des del govern no aprovi els propis comptes

Redacció
03 de desembre del 2015
Actualitzat a les 19:21h
Maria Àngels Marcuello (Entesa), Joan Ballbè (ERC), Ignasi Giménez (PSC) i Núria Colomé (CiU) felicitant-se per la signatura del pacte
Maria Àngels Marcuello (Entesa), Joan Ballbè (ERC), Ignasi Giménez (PSC) i Núria Colomé (CiU) felicitant-se per la signatura del pacte | Maria Belmez

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha fet fora del govern de l’ens Entesa després que els ecosocialistes s’hagin abstingut en l’aprovació dels pressupostos per al proper any. Giménez s’ha mostrat molt crític per l’actitud dels fins ara socis de govern, i ha anunciat canvis en el cartipàs.

El passat mes de juliol, PSC, CiU, ERC i Entesa van presentat l'acord de govern al Consell Comarcal del Vallès Occidental, un accord que segons Giménez havia estat "complex" i "difícil de trobar" arreu del territori per la diversitat de partits que hi ha. Tot i això, mostrava la voluntat de governar amb "cohesió" i amb l'objectiu de millorar la gestió del Consell Comarcal.
 
Aquest plantejament, però, s’ha trencat després que el grup de l’Entesa s’hagi abstingut en la reducció de les assignacions dels partits polítics, segons detalla el Consell Comarcal en un comunicat. Aquest ha estat el principal escull pel grup polític de l’Entesa, que s’ha abstingut en la votació.
 
“Aquesta decisió de l’Entesa tindrà evidentment conseqüències perquè des del govern no podem entendre que un grup del govern s’abstingui, la decepció és important i generalitzada i la coherència ens porta a confeccionar un nou cartipàs sense comptar amb els membres de l’Entesa”, ha expressat Giménez al final del ple, que en declaracions a NacióSabadell ha puntualitzat que mentre el govern proposava una rebaixa del 63%, l’Entesa apostava perquè fos d’un 25%.
 
Segons el president del Consell Comarcal i també alcalde de Castellar del Vallès, els grups que formem part del govern, és a dir, ERC, CiU i PSC, entenen que no té sentit que el grup de l’Entesa continuï formant-ne part, i per aquest motiu s’impulsarà la modificació del cartipàs. La decisió ja s’ha comunicat a l’Entesa, que sabia prèviament que la seva abstenció tindria conseqüències.
 
"En Junta Permanent ja se’ls va advertir que si algú s’abstenia no tenia sentit que seguís al govern”, ha explicat Giménez. “Volem ser un govern seriós, creïble i coherent”, ha afegit.
 
Els comptes tiren endavant amb els vots a favor de PSC, ERC, CiU i PP

Amb tot, el Consell Comarcal ha aprovat un pressupost de 19.579.166’06 euros pel 2016. Aquest pressupost contempla una disminució del 63% en les assignacions dels grups polítics comarcals i dedica un 69% de la despesa a partides de caire social.
 
El pressupost del Consell Comarcal pel 2016 es basa en 5 eixos principals: un nou marc de relació amb els ajuntaments, demanar un nou marc de finançament consell-Generalitat, una reducció dràstica de la despesa política, la priorització de la despesa social i una aposta clara per la millora de les condicions laborals dels treballadors i treballadores.
 
El 90% dels ingressos del Consell Comarcal són finalistes per poder desenvolupar les competències que aquest ens supramunicipals té assignades. Per garantir la prestació dels serveis als ajuntaments de la comarca i a la ciutadania, el govern comarcal ha plantejat una dràstica reducció de les assignacions als grups polítics. La rebaixa és del 63% i suposa un estalvi de 160.000 euros. Aquest punt del Ple s’ha aprovat per unanimitat amb el suport de tots els grups polítics comarcals.