Avís per perill de neu al Vallès Occidental en cotes altes

El Servei Meteorològic de Catalunya ha incorporat la comarca per aquest dissabte i diumenge | Aquest dissabte el temporal ha deixat sobretot aigua i calabruix

1200_1456606819Captura_de_pantalla_2016-02-27_a_les_21.56.42
1200_1456606819Captura_de_pantalla_2016-02-27_a_les_21.56.42
NacióSabadell
27 de febrer del 2016
Actualitzat a les 23:50h
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté en fase d'alerta el Pla Especial d'Emergències per Nevades a Catalunya, el Neucat per la previsió que es reprenguin la nit de dissabte i matinada de diumenge les pluges i nevades arreu del territori. El Servei Meteorològic de Catalunya, a més, incorpora el Vallès Occidental per perill de nevades en cotes a partir de 500 o fins i tot 400 metres.

El front de nevades i pluges avança i deixarà neu, pluja i calamarsa a gran part del territori. Protecció Civil alerta que cal estar especialment amatents de les vies que transcorren en cotes mitjanes i altes en les zones on és previst que nevi, portar cadenes al cotxe i saber posar-les i evitar desplaçaments que no siguin imprescindibles si la meteorologia és adversa i posposar-los si és severa.

Aquest dissabte al Vallès Occidental s'hi ha pogut veure molta pluja, però també calabruix a mig matí i també per la tarda. La neu, però, si es veu, es veurà en cotes altes, i no es preveu que arribi a veure's en ciutats com Sabadell


Calabruix a Sabadell.

Altres incidències

Fins a darrera hora de la tarda, els serveis d'emergències havien rebut més de 200 trucades relacionades amb la meteorologia adversa. A més, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), i els Agents Rurals han realitzat serveis preventius per minimitzar els efectes del pas del front. El SEM ha evacuat una persona a Oden (Solsonès) que no es podia desplaçar amb el seu vehicle al centre de salut quan ha pres mal i l'ha traslladat en un 4x4. Moltes policies locals i associacions de voluntaris de Protecció Civil municipals també han treballat en diversos incidents causats per la neu i la pluja.

Prop d'una cinquantena de municipis han activat el seu pla d'emergències municipals per nevades. Entre aquestes, Cervera, Montoliu de Segarra, Tremp, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, la Pobla de Segur, Conca de Dalt, Salàs de Pallars, Cardona, Cardedeu, Montornès de Segarra, les Piles, Guissona, Omells de na Gaia, Tàrrega, Agramunt, Bellpuig, Estaràs, Àger, Tarroja de Segarra, Granyena de Segarra, Setcases, Tiurana, Foradada, Torrefeta i Florejacs, Prades, Sant Hilari Sacalm, Sant Guim de Freixenet, Talavera, Ribera d'Ondarra i Terrassa.
 

Tempesta aquest dissabte sobre Sabadell. Foto: Albert Segura