El mercat de Campoamor serà un punt de referència intercultural

L’Ajuntament de Sabadell vol remodelar-lo en el marc d’una experiència pilot a Europa

Accés del mercat de Campoamor
Accés del mercat de Campoamor | Juanma Peláez
Redacció
20 d'abril del 2016
Actualitzat a les 16:16h
L’Ajuntament de Sabadell vol convertir el mercat de Campoamor en un punt de referència intercultural a partir de la seva remodelació integral. El projecte, anomenat Linkmarket SDB, consisteix en la remodelació interior i exterior del mercat, que permetrà encabir espais per a noves parades de caràcter intercultural i de productes de proximitat, que es combinarà amb el tast i la gastronomia.
 
Els objectius són convertir el mercat i el seu entorn en un espai d'innovació social i d’excel·lència, cohesionar la ciutadania i crear una nova centralitat. A banda, es volen promoure les economies socials i solidàries, impulsar i dinamitzar el comerç del barri i aplicar les noves tecnologies en tots els processos d’execució.
“A través de l'urbanisme podem generar canvis innovadors i permanents en la societat i en les seves maneres de produir una dinàmica que és alhora social i espacial”, assenyala Maties Serracant, tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat. En aquest sentit es pronuncia també la tinenta d’alcalde i regidora de Comerç, Marisol Martínez, que assegura que el projecte és “una oportunitat per transformar un barri i posar-lo en la centralitat comercial de la ciutat”.
 
Sabadell opta a una subvenció de 3,2 milions d’euros dels fons europeus en la primera convocatòria Urbans Innovate Actions que, juntament amb l’aportació de 800.000 euros de la ciutat, suposaria una inversió total de 4 milions d’euros. Aquesta convocatòria respon a temàtiques lligades amb els problemes actuals de les ciutats europees, en particular la pobresa urbana i integració de població migrant i vol rebre solucions creatives, innovadores i sostenibles, que siguin transferibles a d’altres ciutats.

Durant el mes d’octubre es coneixerà la resolució de la convocatòria. Si s’accepta el projecte, s’executarà durant els propers 3 anys.