Sant Cugat acull la presentació del llibre: «La transició a les renovables. Cap a una energia social i solidària»

Com deconstruïm una arquitectura energètica que privatitza els béns comuns naturals i socialitza els costos de la seva nocivitat sobre la població?

Redacció
31 de gener del 2020
Actualitzat el 06 de febrer a les 16:54h
Com deconstruïm una arquitectura energètica que privatitza els béns comuns naturals i socialitza els costos de la seva nocivitat sobre la població? Demà 7 de febrer a les 18.30 h, la Casa de Cultura de Sant Cugat acull la presentació del llibre "La transició a les renovables. Cap a una energia social i solidària" de la XES i l'editorial Pol·len SCCL. Un acte sota el lema "El planeta és cosa de totes!" impulsat per l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental i Economia Solidària.

Un llibre que planteja un pla per desplegar el canvi cap a un 100% de fonts d'energia renovables a través d'una proposta realitzada en el si de l’associació Col·lectiu per a un nou model Energètic i Social Sostenible (CMES). Quin paper ha de tenir l’economia social i solidària en aquesta transició? 

Segons els autors, Jordi Pujol i Carles Riba, la perspectiva de la sobirania és clau.L’economia capitalista del creixement ha topat amb els límits de la Terra. Les conseqüències climàtiques, mediambientals i socials són devastadores i amenacen la nostra vida quotidiana.