Toc d'atenció al govern de Valldoreix perquè «desencalli» la urbanització de l'avinguda del Baixador

El tripartit insta l'EMD a aprovar el projecte davant del malestar del veïnat

L'avinguda Baixador de Valldoreix
L'avinguda Baixador de Valldoreix | Sergi Baixas
16 de maig del 2022
Actualitzat a les 19:24h


L'Ajuntament insta l'EMD de Valldoreix a aprovar el projecte d'urbanització de l'avinguda del Baixador. Aquest matí, l'alcaldessa Mireia Ingla ha enviat una carta al president de la Vila, Josep Puig, emplaçant-lo a "desencallar" el projecte d'aquesta via. Un toc d'atenció públic en format de petició que arriba just després que el tripartit santcugatenc es reunís dijous passat amb l'associació veïnal del Baixador on aquests darrers van fer palès el seu malestar per la lentitud del procés.
 

Reunió del govern santcugatenc amb l'associació veïnal de l'avinguda del Baixador Foto: Cedida


En aquesta trobada, l'Ajuntament va traslladar-los el seu compromís per tirar endavant la urbanització com més aviat millor. En aquest sentit, el consistori apunta que "resta a l'espera" que l'EMD acabi d'acordar amb els veïns afectats el projecte d'urbanització i aprovi el projecte executiu. Aleshores, apunten que se signarà un conveni de col·laboració interadministrativa en què quedaran establertes les tasques i funcions que correspondran a cada administració per finançar, licitar, adjudicar, dirigir i fer els tràmits pertinents.

En aquesta mateixa línia, el primer tinent d'alcalde, Pere Soler, ha incidit que l'Ajuntament "col·laborarà en tot el que faci falta per fer realitat la urbanització de l'avinguda del Baixador" i assegura que no farà deixadesa de les obligacions que li correspon. 

Els veïns assalten l'Audiència Pública

Cal recordar que el projecte resta bloquejat davant la manca de consens entre el veïnat i l'administració valldoreixenca per les característiques del projecte i del cost derivat que hauran d'assumir cadascuna de les parts. Tot plegat, mentre, asseguren, les administracions locals es passen la pilota com un "partit de tennis" i ells continuen patint les conseqüències de la pols, el fang i episodis vandàlics.
 

El veïnat de l'avinguda del Baixador fa acte de presència al ple de Sant Cugat Foto: Sergi Baixas


Fent acte de presència a l'Audiència Pública "enfadats i empipats", han criticat el pressupost "desorbitat" que se'ls ha presentat, la reclamació d'una pavimentació immediata de rodadura i l'exigència que ambdues administracions es posin d'acord "d'una vegada" amb voluntat política.