3a Mostra de formatges artesans catalans

La mostra tindrà lloc del 15 al 17 d'abril a Sort i es podran tastar fins a cinquanta varietats diferents de formatges.

Publicat el 06 d’abril de 2011 a les 21:59
Paral·lelament a la fira, es farà una Jornada Tècnica i diverses xerrades per conèixer millor els formatges i les seves possibilitats gastronòmiques.

Malgrat ser força desconeguts per molta gent, els formatges catalans es troben entre els més exquisits, sobretot els fets de manera artesanal. Tant és així que moltes de les seves varietats han estat premiades com les millors del món.

Per això, tant pels entesos com per aquells què vulgui apropar-se al interessant sector dels formatges, la cita del cap de setmana del 15 al 17 d'abril a Sort és quasi bé obligatòria. El Parc del Riuet de Sort acollirà la 3a Mostra de Formatges Artesans Catalans, organitzada per l'Ajuntament de Sort, Formatgers Artesans de Catalunya, Tros de Sort, l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària i el Servei d'Ocupació de Catalunya.

Les formatgeries que hi seran presents són Camps del Palau d’Anglesola, Bauma de Borredà, Formatgeria artesana del Montseny, Formatges de Ponent d’Almacelles, Formatgeria de Tòrrec, Formatges Montbrú de Moià, Formatgeria Perfecto del Delta de Camarles, Cal Joanet d’Ainet de Cardós, Tros de Sort, Formatgeria Mas El Garet de Tona, Formatges de Muntanyola, Formatgeria Mas d’Alba de Terradelles, Casa Mateu de Surp, Roura Soler de sant Pau de Segúries, Mas Marcè de Siurana d’Empordà, Formatges Can Pujol de Vallromanes, Mas d’Eroles d’Adrall, Molí de Ger de Cerdanya i Formatges Vilavella de Basturs. Entre totes les formatgeries aportaran cinquanta varietats de formatges que estaran exposades en una fira i que es podran tastar. Per només 5 euros es podran escollir cinc varietats i acompanyar-les de pa i beguda.

Si es vol apostar per la bona gastronomia, el dia 15 d'abril es farà un sopar inaugural on es podrà degustar un menú molt especial, elaborat al voltant dels formatges pallaresos i a un preu de 20 euros, elaborat per 14 restaurants pertanyents a l'associació La Xicoia. Entre d'altres plats es podran tastar Xips de patates amb Serrat Roi, Coca d’escalivada amb Formatge de Gavàs, Xupa Xup de Tou dels Til.lers i Confitura de Tomata, Poltre amb Formatge de Tupí d’Altron, Girella amb salsa de Iogurt d’ovella de Casa Mateu o un Mel i mató d’Ainet de Cardós.

Paral·lelament a la fira , es farà una Jornada Tècnica i diverses xerrades per conèixer millor els formatges i les seves possibilitats gastronòmiques.

3a Mostra de formatges artesans catalans