A tocar del cel

El Celler de Can Roca pot convertir-se avui en el millor restaurant del món

Publicat el 29 d’abril de 2012 a les 22:44
Ell Celler de Can Roca està ben situat per heretar un lloc de privilegi per a la cuina catalana en la gastronomia internacional. Foto: Anna Camps / ACN

La revista Restaurant dona a conèixer aquest vespre la llista dels 50 millors restaurants  del món del 2012. Si a les darreres dues edicions, el 2010 i el 2011 , el rei dels fogons ha estat el danès Rene Redzepi, xef del restaurant Noma de Copenague. Aquest any però molts vaticinen que els germans Roca, del Celler de can Roca , posaran punt-i-final al regnat de la cuina nòrdica i faran el cim després d'una feina constant que els ha mantingut entre els cinc primers restaurants del món els últims dos anys. Un triomf dels catalans suposaria que, com ja li va passar al Bulli de Ferran Adrià, cap restaurant ha aconseguit mantenir-se al cim més de dos anys.

En la gala d'aquest vespre, que s'emetrà en directe a través de la pàgina web , també s'hi entregaran dos altres guardons importants que ja s'han fet públics els últims dies: El premi a la trajectòria vital, que ha estat per Thomas Keller , xef del restaurant californià The French Laundry -un clàssic entre els 50 millors des que es va crear la llista fa deu anys- i el guardó de millor cuinera, que el 2012 se l'ha endut la xef basca Elena Arzak .