Alerta alimentària per maduixes procedents del Marroc i que es venen al continent europeu. El sistema d'Alerta Ràpida per a Aliments i Pinsos de la Unió Europa ha alertat de la presència d'Hepatitis A en aquest producte, detectada en un punt d'entrada de l'estat espanyol amb origen del país al nord d'Àfrica.
Segons aquesta notificació, la decisió de risc és "seriós" perquè se supera el nivell màxim permès d'absència per cada 25 grams d'aquesta substància. Segons ha denunciat l'Associació Valenciana d'Agricultors, això suposa un "perill per a la salut pública" degut al fet d'haver regat amb aigües fecals les explotacions del Marroc.
Els agricultors valencians han enviat una carta al ministre d'Agricultura, Luis Planas, per sol·licitar-li que de manera urgent "demani explicacions al govern del Marroc" i concreti quines mesures emprendrà perquè la mateixa situació no es torni a produir. De la mateixa manera, l'entitat vol que Europa inspeccioni "exhaustivament" les maduixes amb origen del Marroc.
Segons l'Organització Mundial de la Salut, l'hepatitis A és una inflamació del fetge deguda al virus que té el mateix nom i que es propaga principalment quan una persona no infectada ni vacunada beu aigua o aliments contaminats per fems d'una persona infectada.
[plantillavirals]
Alerta europea per la presència d'Hepatitis A en maduixes procedents del Marroc
El sistema europeu d'Alerta Ràpida per a Aliments i Pinsos considera que es tracta d'un risc "seriós" i els agricultors demanen "mesures urgents"

- Maduixes en una fruiteria, en una imatge d'arxiu -
- Jesús Hellín / Europa Press
ARA A PORTADA
Publicat el 05 de març de 2024 a les 17:57
Et pot interessar
-
Societat El temps del cap de setmana de l'11 i 12 d'octubre: alerta taronja per pluges al litoral
-
Societat Un bus turístic s'incendia a la Diagonal de Barcelona
-
Societat Montserrat, la muntanya dels quatre municipis
-
Societat Antoni M. Alcover
-
Societat El veïnat del Raval denuncia un repunt dels narcopisos: «Amb la pressió policial no n’hi ha prou»
-
Societat Per què estan «cremats» els empresaris?: el test de la Fundació Pimec per identificar el «burnout»