Hi ha vegades en què certs aliments es posen de moda. Alguns per gust, altres per ser fantàstics nutricionalment. Aquest és el cas d'aquest cereal que nombrosos estudis han demostrat la seva eficiència: la civada. De fet, ha sigut objecte d'atenció per part de la Universitat de Harvard degut, precisament, als seus nombrosos beneficis per a la salut.
A més, també conté fòsfor, tiamina, magnesi i zinc, nutrients essencials per bon funcionament del cos, ja que ajuden al metabolisme energètic, la salut dels ossos o els músculs. La civada es presenta en diverses formes, des de grans sencers o tallats (la forma més natural) fins a varietats més processades. Pel que fa als beneficis per la salut, la professora de Nutrició de la Universitat Miguel Hernández assegura en un article de The Conversation que "la civada aporta una gran quantitat de nutrients i té molt poc sucre, que a més és del que no posa en risc la salut".
Beneficis per a la salut
- Diabetis: La fibra de betaglucà present a l'avena pot ajudar a controlar els nivells de sucre en sang i millorar la sensibilitat a la insulina en persones a diabetis tipus 2. Això ho converteix en un ingredient molt favorable per les persones que pateixen aquesta malaltia.
- Control de pes: Una de les altres propietats de la civada és que redueix la gana. Per tant, pot ajudar a perdre pes o mantenir un pes saludable. De totes maneres, no hi ha estudis determinants que relacionin el consum de civada i la pèrdua de pes significativa
- Salut digestiva: La fibra de civada contribueix a la regularitat intestinal i pot prevenir l'estrenyiment. A més, pot fer millorar la salut de la probiota intestinal.