De veterinari ramader a formatger. Francesco Cerutti és el propietari de la primera formatgeria urbana de tot l'Estat. Ubicada a Barcelona, Pinullet és parada obligatòria per als amants dels formatges.
Cerutti va arribar a Catalunya ara fa deu anys i es va posar a treballar al sector ramader, a Vic. "Fa un parell d'anys vaig decidir fer un canvi a la meva vida i aportar alguna cosa al sector de la gastronomia", explica a RAC1. Així és com Cerutti es va convertir en formatger artesà, gràcies a la seva passió pel formatge.
Pinullet va obrir portes el maig del 2020, quan les restriccions per la pandèmia de la Covid van permetre l'obertura de més establiments. És la primera formatgeria urbana de l'Estat i la segona d'Europa, per darrere de la Laiterie Marsellaise, a Marsella.
Es troba al barri de Gràcia i, reivindicant la matèria primera, utilitza llet de Cardedeu per elaborar els seus productes. "Tinc la mateixa cava frigorífica, laboratori i controls sanitaris que tenen molts altres formatgers", assegura Cerutti a RAC1. Cada mes li arriben 2.000 litres de llet de "màxima qualitat" que prové de vaques amb "bon benestar animal".
Ara per ara elabora set tipus de formatges: dos de frescos i cinc de madurats. Alguns són l'Straquet, que homenatja l'Stracchino italià, un formatge fresc i típic de la regió de la Llombardia; l'Azullet, un blau; el Lleteria Creus, que "madura tres mesos a la formatgeria i un mes al celler Partida Creus del Penedès", i el Borratxo, que fermenta amb most i pells del raïm a la crosta.
Cerutti pensa també amb el públic del futur: els nens i adolescents. Diu que "són la part més pura i se'ls ha de cuidar". És per això que fa cursos i algunes escoles s'hi apropen quan estudien conceptes d'alimentació sostenible.
Barcelona regenta la primera formatgeria urbana de tot l'Estat
Des dels frescos fins als curats i blaus, Pinullet és un paradís per als amants del formatge
- Alguns dels formatges elaborats per Francesco Cerutti -
- Pinullet
ARA A PORTADA
-
-
L'Audiència Nacional obre una peça separada secreta amb els pagaments en metàl·lic del PSOE Redacció
-
Illa situa el 2026 com l'any de l'amnistia i el finançament singular Lluís Girona Boffi | Bernat Surroca Albet
-
Illa defensa la gestió de la pesta porcina i avisa l'oposició: «No ho acabarem en una setmana» Lluís Girona Boffi
-
Aena descarta la gestió catalana del Prat però s'obre a «ampliar l'espai de coordinació» amb el Govern Redacció
Publicat el 03 d’octubre de 2021 a les 14:59
Et pot interessar
-
Societat
El temps d'aquest dijous 18 de desembre: calma després de la tempesta
-
Societat
«Serà una temporada de grip dura, però en cap cas justifica mesures extremes com les de la Covid»
-
Societat
Vespreig és la paraula de l’any 2025
-
Societat
Illa no pot concloure l'origen de la pesta porcina però defensa els laboratoris al punt de mira
-
Societat
Expulsen de l'Estat l'home que va atacar amb una destral al Màgic Badalona
-
Societat
El número amb més possibilitats de guanyar la Loteria de Nadal, segons ChatGPT
