
El restaurant Les Tres Alzines es troba a Santa Agnès de Malanyanes, al terme municipal de La Roca del Vallès (Barri Bell lloc, s/n). Situat a una casa de camp, al mig de la natura, és el lloc perfecte per fer un dinar familiar o d'amics i portar-hi la canalla, ja que disposa d'una zona de jocs infantils ben condicionada.
Les Tres Alzines és un restaurant familiar. En la que és la seva segona generació, destaca, sens dubte, en Joan Valls, l'ànima de l'establiment i el seu xef. En Joan ha sabut elevar a poc a poc el llistó de la qualitat dels menjars que prepara, arribant a convertir-se en un dels millors especialistes del país a l'hora de cuinar a la brasa. Així, bona part dels plats de la carta que ofereix passen per la brasa, un fet que els hi dóna un toc força especial i un aroma que només la bona fusta pot afegir. Carns, arrossos, cargols, cloïsses... tot es prepara sobre les brases d'una forma molt encertada. En època de calçots, en Joan se'n fa un bon fart d'estar davant les brases! I, si parlem de peixos, capítol apart mereix el bacallà. Com bon cuiner de poble de l'interior, del Vallès Oriental, en Joan Valls té una mà especial per cuinar el bacallà, una altra de les seves grans especialitats. Els postres, per descomptat, són fets a la cuina de Les Tres Alzines de forma artesana.
La sala del restaurant, amb predomini de la fusta i la llum natural, està dirigida per la germana del Joan, la Pilar. Ella és la que també apropa als clients la possibilitat d'escollir bons vins d'una carta potser no gaire llarga però sí de molta qualitat. Vins de la terra, de casa, de bodegues poc conegudes que no es poden deixar de tastar.
El restaurant, a més, compta amb una terrassa que amplia la seva capacitat en arribar el bon temps i que està oberta tant als migdies com a les nits. Val la pena! La sala interior pot acollir fins a 70 clients i també disposa d'una sala privada per a 18 persones. No té menús diaris, però la seva carta és força ajustada, de forma que un àpat pot sortir per uns 25/30 euros, beguda inclosa.
Per últim, un petit apunt “firal”. En Joan Valls és un habitual de les fires gastronòmiques, professionals i populars, així que és molt fàcil trobar-lo cuinant -a la brasa, per descomptat- per qualsevol indret de Catalunya i de fora...
www.lestresalzines.com