​Collboni reclama una majoria àmplia el 28-M per «no dependre de ningú»

Salvador Illa demana "confiar" en el PSC i avisa que "no hi ha res fet" malgrat les enquestes favorables a Barcelona

Un acte electoral del PSC a Barcelona.
Un acte electoral del PSC a Barcelona. | Adrià Costa
Nació
22 de maig del 2023
Actualitzat a la 13:55h

L'alcaldable del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha demanat un vot massiu a la seva candidatura el 28-M per aconseguir "una majoria àmplia" i "no dependre de ningú". Conscient que les últimes enquestes li són favorables, el candidat socialista ha assegurat aquest dilluns que els sondejos "confirmen" que el PSC "guanyarà aquestes eleccions". Amb la intenció d'evitar l'eufòria abans d'hora, el primer secretari socialista, Salvador Illa, ha advertit que "no hi ha res fet". "Les enquestes són enquestes", ha afegit Illa en un acte polític amb Collboni a Ciutat Vella, centrar en les polítiques enfocades a la gent gran.

El primer secretari del PSC ha assegurat que aquesta és una setmana "decisiva" i ha reivindicat "el dret a ser optimistes", tant a la ciutat com a la resta del país. "És possible obrir un horitzó d'esperança el 28-M", ha raonat, abans de sol·licitar que els ciutadans facin confiança al partit perquè "no ha fallat mai a Barcelona ni a Catalunya".

Illa també ha lloat "la concepció" que Collboni té de la política "com a servei públic" i "respectuós amb la resta de formacions polítiques". En canvi, ha criticat "qui veu la política com un exercici cru del poder".

I què diuen les enquestes? Segons la que ha publicat aquest dilluns El País, elaborada per 40db, el candidat del PSC guanyaria els comicis a Barcelona per un marge molt estret. Collboni sumaria 10 regidors i encapçalaria un triple empat amb Xavier Trias i Ada Colau. Tant l'actual alcaldessa de la capital catalana com el candidat de Junts sumarien 9 regidors.

El candidat del PSC també guanyaria les eleccions segons la darrera enquesta d'El Periódico, feta pública dissabte i elaborada per GESOP, que també dibuixa un frec a frec amb Trias i Colau. Els socialistes obtindrien entre 11 i 12 regidors. Barcelona en Comú i Junts perseguirien Collboni, amb una forquilla que es mou entre els 10 i els 11 regidors. El quart partit del consistori seria ERC, amb un interval d'entre 6 i 7 regidors, i el PP es quedaria obtindria entre 2 i 3 representants.