Avui és Sant Josep i no hi ha res millor per celebrar-ho que amb una tradicional crema catalana. Aquestes postres són típiques de Catalunya i se solen consumir durant tot l'any però hi ha un dia de l'any que tradicionalment no faltava mai a taula, el dia del pare. Aquest dolç és conegut també com a crema cremada, crema casolana o crema de Sant Josep.
Voleu saber com es fa l'autèntica crema catalana? Doncs aquí us facilitem la recepta de la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica:
Ingredients:
1 l de llet
8 rovells d'ou
1 branca de canyella
1 tros de pell de llimona
200 g de sucre
40 g de midó
Elaboració:
- Feu bullir la llet amb la canyella i la pell de llimona.
- En un bol barregeu els rovells d'ou amb el sucre.
- Afegiu-hi la llet colada amb el midó dissolt.
- Poseu la barreja al foc, remeneu sense parar amb el batedor fins que arrenqui el bull i - traieu-la tot seguit.
- Aboqueu la crema en plates o en cassoletes individuals i deixeu-la refredar.
- Abans de servir-la, espolseu-hi sucre i passeu per sobre una planxa o pala de ferro ben roent.
La fundació també apunta que la crema de Sant Josep pot patir algunes variacions, a gust del consumidor:
- En lloc de midó es pot fer amb farina de blat de moro o amb una altra fècula, que afegireu als rovells barrejats amb el sucre.
- Es pot menjar sense cremar; en aquest cas, s'hi pot posar un paper d'estrassa per sobre de la crema perquè no es faci crosta.
- Es pot menjar acompanyada de galetes o de carquinyolis.
Com es fa la millor crema catalana o crema de Sant Josep?
Una de les postres més exquisides de la cuina catalana es menja tradicionalment el dia del pare
ARA A PORTADA
Publicat el 19 de març de 2022 a les 13:00
Et pot interessar
-
Societat El Meteocat posa data al canvi de temps: així es notarà
-
Societat El temps d'aquest dilluns 21 de juliol: avís per calor nocturna a vuit comarques
-
Societat Abracadabra! La botiga de màgia més antiga del món és a Barcelona
-
Societat Una IA per jutjar multireincidents: la petició de la Fiscalia de Barcelona
-
Societat Mor Joan Callau, exalcalde de Sant Adrià de Besòs
-
Societat Javier Tebas felicita el seu fill per estrenar-se en «l'art més bonic del món: la tauromàquia»