Avui és Sant Josep i no hi ha res millor per celebrar-ho que amb una tradicional crema catalana. Aquestes postres són típiques de Catalunya i se solen consumir durant tot l'any però hi ha un dia de l'any que tradicionalment no faltava mai a taula, el dia del pare. Aquest dolç és conegut també com a crema cremada, crema casolana o crema de Sant Josep.
Voleu saber com es fa l'autèntica crema catalana? Doncs aquí us facilitem la recepta de la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica:
Ingredients:
1 l de llet
8 rovells d'ou
1 branca de canyella
1 tros de pell de llimona
200 g de sucre
40 g de midó
Elaboració:
- Feu bullir la llet amb la canyella i la pell de llimona.
- En un bol barregeu els rovells d'ou amb el sucre.
- Afegiu-hi la llet colada amb el midó dissolt.
- Poseu la barreja al foc, remeneu sense parar amb el batedor fins que arrenqui el bull i - traieu-la tot seguit.
- Aboqueu la crema en plates o en cassoletes individuals i deixeu-la refredar.
- Abans de servir-la, espolseu-hi sucre i passeu per sobre una planxa o pala de ferro ben roent.
La fundació també apunta que la crema de Sant Josep pot patir algunes variacions, a gust del consumidor:
- En lloc de midó es pot fer amb farina de blat de moro o amb una altra fècula, que afegireu als rovells barrejats amb el sucre.
- Es pot menjar sense cremar; en aquest cas, s'hi pot posar un paper d'estrassa per sobre de la crema perquè no es faci crosta.
- Es pot menjar acompanyada de galetes o de carquinyolis.
Com es fa la millor crema catalana o crema de Sant Josep?
Una de les postres més exquisides de la cuina catalana es menja tradicionalment el dia del pare
ARA A PORTADA
Publicat el 19 de març de 2022 a les 13:00
Et pot interessar
-
Societat Un apicultor utilitza les seves abelles per atacar una patrulla de Mossos
-
Societat A partir d'avui et trucaran menys i podràs identificar les trucades comercials
-
Societat Un incendi en una residència de gent gran provoca un mort i 19 ferits a Saragossa
-
Societat Les carreteres catalanes acumulen vint quilòmetres de retencions en l'operació sortida pel pont
-
Societat El cognom en perill d'extinció: el tenen 64 persones i només està viu a la demarcació de Barcelona
-
Societat El temps del cap de setmana del 7 i 8 de juny: cel assolellat i temperatures estiuenques