Com preparar una mona de Pasqua sana i saludable amb els nens?

Flocs de civada, ametlles, cacau pur i imaginació, aquesta és la mona "healthy" que sorprèn petits i grans

Publicat el 16 d’abril de 2022 a les 11:10
La Setmana Santa -com el Nadal- és una d'aquelles setmanes del calendari en què es menja de més, sobretot dolços. Qui ha dit que enguany també hem d'acabar rodolant de tanta xocolata? Qui ha dit que no es pot fer una mona de Pasqua que sigui sana i saludable?

La Myrto Kalle ens ensenya a fer una mona de Pasqua ben sana i ben bona. Amb flocs de civada i alguns ingredients més pots arribar a fer un esmorzar o un snack perfecte i deliciós per celebrar la Pasqua.
 


Es tracta d'una recepta molt senzilla que es pot adaptar molt. Si tens criatures una mica més grans o ho prefereixes també es pot posar una mica de mel. Si veus que fer la forma dels ous és massa complicat sempre hi pots posar un ou de xocolata ja fet. 

 Quins ingredients necessitem?
  • 70 grams d'oli de coco
  • 50 grams de xocolata negra
  • 40 grams d'ametlles laminades
  • 70 grams de flocs de civada (es poden substituir per quinoa)
  • 2 cullerades de cacau pur
  • Opcional: una mica de sal i una mica de vainilla

  Què més et cal?

Pots adornar la teva mona amb un pollet, gerds, nabius o el "topping" que més t'agradi. És cert que sí que necessitem 8 motlles de paper per fer magdalenes que ens ajudaran a donar la forma a la mona. Per decorar-la, et proposem: ous petits de xocolata, nabius coberts amb xocolata blanca, gerds...


 Com ho preparem?
  • Escalfem l'oli de coco, la xocolata i el cacau a foc lent. Barregem bé.
  • En un bol barregem tots els ingredients secs. Hi afegim la barreja d'oli de coco. Barregem bé i ho guardem a la nevera uns 3-4 minuts. 
  • Formem els nius fent servir els motlles de paper de magdalenes, els posem en un plat i els guardem a la nevera (mínim 5 hores).
  • Els decorem al gust.
  • Per conservar-los: els nius es poden guardar a la nevera uns 4-5 dies.