28
de novembre
de
2023, 21:26
Actualitzat:
29
de novembre,
14:15h
Catalunya és un bressol de cuiners. I ho confirma que sigui la regió amb més estrelles Michelin de tot l'Estat -a la guia del 2023 n'eren 56-, i on més triestrellats hi ha. Fins aquest dimarts, quatre, però des d'ara mateix en brilla un cinquè: el Disfrutar. Els xefs Eduard Xatruch, Oriol Castro i Mateu Casañas han situat l'establiment barceloní a l'elit de la gastronomia estatal només uns mesos després de coronar-se com el segon millor del món.
Els tres genis cuinats a El Bulli de Ferran Adrià van aterrar a la capital catalana el 2014, després de dos anys experimentant als fogons del Compartir de Cadaqués. Amb només un any de vida, l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició els va premiar amb el guardó a millor restaurant de l'any pel Disfrutar, instal·lat des dels inicis a l'Eixample. I aquest 2023 és un any per emmarcar: no només són els segons millors del món segons la 50 Best Restaurants, sinó que la Reial Acadèmia de Gastronomia els va concedir el títol a millor cap de cuina 2023.
Tres solsRepsol i dues estrelles Michelin llueixen al costat del seu nom des del 2018. Fins avui, que finalment han pogut enfundar-se amb la jaqueta de les tres estrelles vermelles que només divut xefs de l'Estat -de 15 restaurants, perquè hi ha els bessons Sergio i Javier Torres i ells tres- tenen l'honor de vestir. Qui són Xatruch, Castro i Casañas, els tres cuiners silenciosos que fan via a millors del món?
Barcelona, Vila-seca i Roses. Un de cada punta de país, els tres units per la mateixa passió. La cuina revolucionària d'El Bulli va forjar una amistat personal i professional que aquest dimarts ha conquerit l'elit gastronòmica. En el primer any de la guia Michelin únicament espanyola després d'anys compartint espai amb el veí Portugal, els cuiners del Disfrutar han estat els autèntics protagonistes.
"Creiem en el que som i cuinem com sabem, sense renunciar a res del que hem construït fins ara i amb la cerca de l’excel·lència i el tracte al client com a eixos vertebradors del nostre projecte", asseguren els ja xefs triestrellats al seu web. I així ho han fet notar des de l'Auditori Fòrum de Barcelona on han recollit la tercera estrella aquest dimarts a la nit, després que el multiestrellat Martín Berasategui assegurés haver gaudit del millor dinar de la seva vida: "Donem a tothom el mateix, el menú Disfrutar i molt carinyo".
Xatruch, Castro i Casañas han aconseguit, amb el seu equip, convertir l'"emoció creativa" en l'argument fonamental de la gastronomia i, alhora, que aquest sigui l'ADN del restaurant: "Hem aconseguit amplificar els gustos essencials, les textures wow, la diversió a cada queixalada, la sorpresa a cada presentació. Emoció en estat pur".
Els tres genis cuinats a El Bulli de Ferran Adrià van aterrar a la capital catalana el 2014, després de dos anys experimentant als fogons del Compartir de Cadaqués. Amb només un any de vida, l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició els va premiar amb el guardó a millor restaurant de l'any pel Disfrutar, instal·lat des dels inicis a l'Eixample. I aquest 2023 és un any per emmarcar: no només són els segons millors del món segons la 50 Best Restaurants, sinó que la Reial Acadèmia de Gastronomia els va concedir el títol a millor cap de cuina 2023.
Tres solsRepsol i dues estrelles Michelin llueixen al costat del seu nom des del 2018. Fins avui, que finalment han pogut enfundar-se amb la jaqueta de les tres estrelles vermelles que només divut xefs de l'Estat -de 15 restaurants, perquè hi ha els bessons Sergio i Javier Torres i ells tres- tenen l'honor de vestir. Qui són Xatruch, Castro i Casañas, els tres cuiners silenciosos que fan via a millors del món?
Barcelona, Vila-seca i Roses. Un de cada punta de país, els tres units per la mateixa passió. La cuina revolucionària d'El Bulli va forjar una amistat personal i professional que aquest dimarts ha conquerit l'elit gastronòmica. En el primer any de la guia Michelin únicament espanyola després d'anys compartint espai amb el veí Portugal, els cuiners del Disfrutar han estat els autèntics protagonistes.
"Creiem en el que som i cuinem com sabem, sense renunciar a res del que hem construït fins ara i amb la cerca de l’excel·lència i el tracte al client com a eixos vertebradors del nostre projecte", asseguren els ja xefs triestrellats al seu web. I així ho han fet notar des de l'Auditori Fòrum de Barcelona on han recollit la tercera estrella aquest dimarts a la nit, després que el multiestrellat Martín Berasategui assegurés haver gaudit del millor dinar de la seva vida: "Donem a tothom el mateix, el menú Disfrutar i molt carinyo".
Xatruch, Castro i Casañas han aconseguit, amb el seu equip, convertir l'"emoció creativa" en l'argument fonamental de la gastronomia i, alhora, que aquest sigui l'ADN del restaurant: "Hem aconseguit amplificar els gustos essencials, les textures wow, la diversió a cada queixalada, la sorpresa a cada presentació. Emoció en estat pur".