Dues estudiants catalanes, finalistes del Premi Promeses d'alta cuina 2025

Eva Serra Rossel, del CETT de Barcelona, i Roser Reverté Carles, de l’Escola d’Hoteleria Institut Dertosa de Tarragona, es disputaran la gran final nacional amb altres candidats

  • Les dues estudiants de cuina, finalistes del Premi Promeses 2025 -
Publicat el 25 de febrer de 2025 a les 18:17
Actualitzat el 25 de febrer de 2025 a les 20:11

Le Cordon Bleu Madrid ha donat a conèixer els 10 finalistes del XIII Premi Promeses de l'alta cuina, que competiran a la gran final que tindrà lloc el pròxim 8 d’abril a la seu de l'escola a Madrid. Els finalistes, provinents de nou centres, hauran de presentar un plat elaborat amb ingredients i tècniques comunes davant d’un jurat de reconegut prestigi.

Entre els candidats seleccionats per aquesta edició hi ha dues estudiants catalanes. D'una banda, Eva Serra Rossel, del CETT de Barcelona i, de l'altra, la rapitenca Roser Reverté Carles, de l’Escola d’Hoteleria Institut Dertosa de Tarragona. 

Els altres finalistes són: Eduardo López del Pino, del CFP La Inmaculada de Granada; Yunaida Canteli del Río, de l’IES de Pravia d’Astúries; Andrés Rodríguez Saavedra, de l’Hotel Escola Santa Brígida de Las Palmas; Ian Josué Celi de Palma, del Hogar Escola María Auxiliadora Salesianas de Tenerife; José Antonio Galindo Martín i Rubén Vallejo Luis, de l’Escola de Professionals Alcazarén de Valladolid; María Bazar Verdes, del CIFP Paseo das Pontes d’A Coruña, i Estefanía Reyes Alarcón, del Centre de Formació Professional Altaviana de València.

Per aconseguir la classificació, els estudiants han hagut de demostrar la seva destresa culinària a través d’un vídeo recepta de 5 minuts, preparant un plat amb ingredients comú: conill, râble farcit i pastanagues glacejades, acompanyat d’una guarnició i salsa de lliure elecció.

Com a part de la prova, els participants van poder mostrar la seva creativitat seleccionant tècniques i ingredients propis de les seves terres, elements diferencials per arribar a la gran final. Les seves propostes han estat publicades a la pàgina oficial de Facebook de Le Cordon Bleu, on el públic ha pogut votar-les, afegint el seu suport a la valoració del jurat professional, format per xefs i professors de l’escola.

Els 10 finalistes viatjaran a Madrid per competir a la final del 8 d’abril davant un jurat de prestigi, que es donarà a conèixer pròximament. L'any passat, el jurat va ser presidit per Eduard Xatruch, xef català amb 3 estrelles Michelin i 3 soles Repsol. Anteriors edicions han comptat amb noms destacats com Nacho Manzano, Jesús Sánchez, Joan Roca, Diego Guerrero, Martín Berasategui i Andoni Luis Aduriz.

Un certamen que impulsa als futurs xefs

El Premi Promeses de l'alta cuina és un concurs nacional dirigit a estudiants menors de 25 anys que estiguin cursant l'últim any d’estudis en cuina en qualsevol centre d’ensenyament del país i que destaquin per la seva passió per la cuina i la seva visió innovadora. Els guanyadors tenen l’oportunitat de continuar la seva formació a Le Cordon Bleu Madrid a través de dues beques destinades als dos primers classificats.

En aquesta edició, que coincidirà amb el 130è aniversari de Le Cordon Bleu, l’escola ha augmentat el valor dels premis: el guanyador rebrà una beca de 40.000 euros per estudiar el Grand Diplôme, reconegut internacionalment, mentre que el segon classificat tindrà una beca de més de 23.000 euros per cursar un diploma en alguna de les especialitats que ofereix l’escola. A més, s’atorgarà una ajuda econòmica de 1.500 euros al centre de formació del guanyador.

L'últim guanyador del Premi Promeses va ser Jacobo Diz, estudiant del CIFP Paseo das Pontes d’A Coruña, que va impressionar el jurat amb un plat elaborat a partir de tècniques i ingredients comuns: colomí, arròs i una guarnició vegetal.