El gran error a l'hora de cuinar pasta

Molta gent creu que aplicar aigua freda a la pasta és un bon mètode per refredar-la abans de barrejar-la amb la sala, però realment genera l'efecte contrari

Un plat de pasta amb salsa de tomàquet, en una imatge d'arxiu
Un plat de pasta amb salsa de tomàquet, en una imatge d'arxiu | Pixabay
Nació
10 de febrer de 2024, 21:28
Actualitzat: 21:29h
La pasta és un dels plats estrella de la cuina italiana que ja s'han adaptat plenament a la gastronomia catalana. N'hi ha de molts tipus, es pot acompanyar de molts ingredients i salses i, en principi, és bastant senzilla de cuinar. Ara bé, hi ha un gran error que segur que comet molta gent a l'hora de preparar-la.


Quan la pasta ja està cuita, arriba el moment de barrejar-la amb la salsa desitjada. Doncs bé, molta gent creu que aplicar aigua freda a la pasta és un bon mètode per refredar-la abans de barrejar-la, i d'aquesta manera aconseguirà un millor sabor. Doncs no, no s'ha de fer perquè es pot aconseguir precisament l'efecte contrari.


El fet d'aplicar aigua freda implica que la salsa no s'enganxi de manera adequada a la pasta, i d'aquesta manera queda més relliscosa i perd textura. Així doncs, val més la pena gestionar correctament el temps de lacocció i tenir-ho tot preparat per fer la barreja abans que optar per aquest mètode clàssic de l'aigua freda.