El pa és un aliment central en la dieta mediterrània i no hi ha casa que no en tingui en alguna de les seves varietats. Per això, tampoc hi ha casa on, de tant en tant, es congeli per allargar la seva vida. Ara, no és tan segur que a tot arreu es faci com cal, com manen els forners. I és que per tal de no sacrificar el gust i la textura del producte, és important seguir una sèrie de passos.
Primerament, no tots els pans es poden congelar. Si el cereal és integral, és preferible mantenir-lo a temperatura ambient i pot arribar a durar una setmana, per exemple. Altres factors a considerar és si el pa està tallat o no. Si és possible, la millor manera de guardar-lo és ja tallat i en una bossa de plàstic a la nevera o al congelador.
[noticiadiari]2/266027[/noticiadiari]
En el cas del pa de pagès, a diferència de la xapata o la baguet, convé conservar-lo en una bossa de tela a temperatura ambient, afirmen els flequers. Sigui com sigui, és la qualitat del producte el que marcarà la seva durada. Si el pa és bo, continuarà sent-ho després de congelat.
[plantillavirals]
El mètode dels forners per congelar el pa sense espatllar-lo
Cal tenir en compte diversos factors per allargar la vida del pa sense perdre gust i textura
Ara a portada
-
Política L'oficialitat del català: entre la discreció i una pròrroga de Junts a Sánchez que no és eterna Bernat Surroca Albet
-
-
-
Societat Qui serà el nou Papa? Guia per entendre els equilibris d'una decisió transcendental Pep Martí i Vallverdú
-
Societat Javier Cercas: «Francesc era un home en lluita ferotge amb ell mateix» Pep Martí i Vallverdú
Publicat el 03 de desembre de 2023 a les 09:20