El pa és un aliment central en la dieta mediterrània i no hi ha casa que no en tingui en alguna de les seves varietats. Per això, tampoc hi ha casa on, de tant en tant, es congeli per allargar la seva vida. Ara, no és tan segur que a tot arreu es faci com cal, com manen els forners. I és que per tal de no sacrificar el gust i la textura del producte, és important seguir una sèrie de passos.
Primerament, no tots els pans es poden congelar. Si el cereal és integral, és preferible mantenir-lo a temperatura ambient i pot arribar a durar una setmana, per exemple. Altres factors a considerar és si el pa està tallat o no. Si és possible, la millor manera de guardar-lo és ja tallat i en una bossa de plàstic a la nevera o al congelador.
[noticiadiari]2/266027[/noticiadiari]
En el cas del pa de pagès, a diferència de la xapata o la baguet, convé conservar-lo en una bossa de tela a temperatura ambient, afirmen els flequers. Sigui com sigui, és la qualitat del producte el que marcarà la seva durada. Si el pa és bo, continuarà sent-ho després de congelat.
[plantillavirals]
El mètode dels forners per congelar el pa sense espatllar-lo
Cal tenir en compte diversos factors per allargar la vida del pa sense perdre gust i textura
ARA A PORTADA
Publicat el 03 de desembre de 2023 a les 09:20
Et pot interessar
-
Societat
El Gastronomic Forum Barcelona posarà l’accent en la nova cuina catalana amb més de 400 expositors
-
Societat
Si reps un correu de ChatGPT, alerta: pot ser una estafa
-
Societat
El Zoo de Barcelona revela una nova «joia de la corona» que construirà abans del 2030
-
Societat
Els punts de Barcelona amb més drons no autoritzats, segons la Guàrdia Civil
-
Societat
Com funciona la tècnica dels marcadors amb què un grup criminal ha robat amb força en 13 pisos de Barcelona
-
Societat
El temps d'aquest dilluns 27 d'octubre de 2025: núvols i avís per pluja intensa a tres comarques
