Tot i la seva edat, Crusellas ja sabia què era ser el millor pastisser de l'Estat, un reconeixement que va rebre l'any passat. Per això, el de Santa Eulàlia de Riuprimer representava l'estat espanyol al WCM. Des d'aleshores, s'havia preparat a consciència per la competició internacional, que li ha permès pujar el darrer esglaó fins a l'Olimp de la pastisseria.
En català, Crusellas ha volgut donar les gràcies a tothom que l'ha acompanyat a París i als qui s'han sumat al seu "petit gran projecte". "Ha estat un any increïble, ho hem fet entre tots i ho hem gaudit", ha dit sobre l'escenari sota l'atenta mirada del món sencer.
🎥 Lluc Crusellas, pastisser d’El Carme Pastisseria de Vic, ha guanyat el títol de millor xocolater del món. Títol que atorga el prestigiós concurs internacional World Chocolate Masters (@wcm_competition pic.twitter.com/yHwFdNTxeK
— (((ð— ð—®ð—¿ð—° ð—£ð—¼ð—¿ð˜ð—²ð˜ ð—•ð—¿ð˜‚ð—´ð˜‚ð—²ð—¿ð—®))) (@portet_bruguera) October 31, 2022
Dissabte ja es va disputar la primera jornada del certamen i el jurat va donar a conèixer la classificació provisional: l'osonenc, i deixeble de Nando Jubany, obria la llista. Un elefant de tres metres d'alçada fet de 200 quilograms de xocolata va deixar els jutges bocabadats. En total, els participants han hagut de superar dues proves per dia, amb l'elaboració d'una escultura gran, petita, postres, bombó, snack i petit four. Els deu millors puntuats han disputat aquest dilluns la gran final, en què Crusellas s'ha tornat a imposar.
Un altre català, Abraham Balaguer, també aspirava a tot al WCM, però no va superar el tall de dissabte. En el seu cas, però, representava Suïssa, on treballa des del 2018. Tot i això, el xocolater compta amb altres reconeixements de prestigi. Ha guanyat els concursos al millor croissant i a la millor pasta de te.
[plantillavirals]