A Catalunya, hi ha un restaurant que funciona de manera ininterrompuda des de fa cinc segles. Es tracta de l'Hostal de Pinós, al Solsonès, que va obrir les portes l'any 1524 per allotjar pelegrins i donar-los menjar i no ha deixat mai de fer-ho. Això sí, als anys setanta va perdre la condició d'hostal i ja només viu dels fogons.
Situat al bell mig de Catalunya, a la serra de Pinós, en la intersecció entre la Segarra, el Bages i l'Anoia, ofereix cuina tradicional catalana i el millor tracte possible. Tot, a un preu molt competitiu. Ara que ja no acull fidels i viatgers, les antigues habitacions s'han transformat en quatre menjadors; un principal amb capacitat per a 50 comensals i tres de secundaris.
[noticiadiari]30/40986[/noticiadiari]
El llibre Guinness dels rècords, però, no li reconeix la condició de restaurant més longeu del país. Es tracta d'un error, ja que atorga aquest estatus al Can Culleretes de Barcelona, fundat el 1786. Sigui com sigui, l'Hostal de Pinós manté l'estètica rústica i el caliu que l'ha caracteritzat des dels inicis. Ja només queda que els visitis i ho descobreixis personalment. De fet, la revista Descobrir acaba de localitzar el document fundacional.
[plantillavirals]
El restaurant més antic de Catalunya
Des que va obrir el 1524, mai ha deixat de servir àpats i s'ha especialitzat en l'escudella i les patates emmascarades
ARA A PORTADA
Publicat el 30 de març de 2024 a les 11:32
Et pot interessar
-
Societat
El temps d'aquest dijous 30 d'octubre de 2025: núvols arreu i pluja a tres comarques
-
Societat
Almenys 69 persones sense llar han mort aquest any a Barcelona, segons la Fundació Arrels
-
Societat
L'Hospitalet també eliminarà tots els pisos turístics: cinquè municipi metropolità a prohibir-los
-
Societat
Nou rumb a la Mina amb els reallotjaments del bloc Venus i un pla 2030 per al barri
-
Societat
La Unió Europea assegura que continuarà donant suport a la reconstrucció al País Valencià un any després de la dana
-
Societat
Els treballadors del metall col·lapsen les entrades de Barcelona el primer dia de vaga
