07
de maig
de
2023
Actualitzat:
06
de setembre,
12:53h
Si hi ha un aliment que es pot considerar clau i versàtil de la cuina mediterrània és l'ou. Es pot fer de maneres molt diverses i es pot utilitzar en múltiples receptes: ous escalfats, poché, en truita, a la florentina. Però la recepta clàssica i senzilla que s'imposa a la resta és l'ou ferrat.
Tot i ser fàcil i ràpid de preparar, aconseguir-lo perfecte té truc, i així ho mostra Karlos Arguiñano en un vídeo a TikTok. I el secret és, bàsicament, l'aigua que contenen els ous, que fa que la clara quedi molt oberta quan el tirem a la paella amb oli escalfat.
Com la podem treure? L'Arguiñano explica un truc senzillíssim que es pot fer sense problemes a la cuina de casa. Sobre un plat, s'ha de posar una escumadora i dipositar-hi l'ou a sobre. Els forats de l'utensili permetran que l'aigua que li sobra a l'ou caigui al plat.
Amb l'oli ben calent a la paella, tirem l'ou que tenim sobre l'escumadora i el deixem cuinar. Així, quedarà molt més recollit i estètic. "De l'altra manera també estan bons, però la clara pot quedar molt oberta. D'aquesta manera queden molt recollits", assegura el xef.
@alfredo_lucho ♬ sonido original - Alfredo Oscar Ledesm
Tot i ser fàcil i ràpid de preparar, aconseguir-lo perfecte té truc, i així ho mostra Karlos Arguiñano en un vídeo a TikTok. I el secret és, bàsicament, l'aigua que contenen els ous, que fa que la clara quedi molt oberta quan el tirem a la paella amb oli escalfat.
Com la podem treure? L'Arguiñano explica un truc senzillíssim que es pot fer sense problemes a la cuina de casa. Sobre un plat, s'ha de posar una escumadora i dipositar-hi l'ou a sobre. Els forats de l'utensili permetran que l'aigua que li sobra a l'ou caigui al plat.
Amb l'oli ben calent a la paella, tirem l'ou que tenim sobre l'escumadora i el deixem cuinar. Així, quedarà molt més recollit i estètic. "De l'altra manera també estan bons, però la clara pot quedar molt oberta. D'aquesta manera queden molt recollits", assegura el xef.