El secret de Karlos Arguiñano per aconseguir uns ous ferrats perfectes

Eliminar correctament l'aigua que conté la clara és fonamental perquè quedin bé

Uns ous dins un paquet, en una imatge d'arxiu
Uns ous dins un paquet, en una imatge d'arxiu | Unsplash
Nació
07 de maig de 2023
Actualitzat: 06 de setembre, 12:53h
Si hi ha un aliment que es pot considerar clau i versàtil de la cuina mediterrània és l'ou. Es pot fer de maneres molt diverses i es pot utilitzar en múltiples receptes: ous escalfats, poché, en truita, a la florentina. Però la recepta clàssica i senzilla que s'imposa a la resta és l'ou ferrat.
 
@alfredo_lucho

 

♬ sonido original - Alfredo Oscar Ledesm

Tot i ser fàcil i ràpid de preparar, aconseguir-lo perfecte té truc, i així ho mostra Karlos Arguiñano en un vídeo a TikTok. I el secret és, bàsicament, l'aigua que contenen els ous, que fa que la clara quedi molt oberta quan el tirem a la paella amb oli escalfat.

Com la podem treure? L'Arguiñano explica un truc senzillíssim que es pot fer sense problemes a la cuina de casa. Sobre un plat, s'ha de posar una escumadora i dipositar-hi l'ou a sobre. Els forats de l'utensili permetran que l'aigua que li sobra a l'ou caigui al plat.

Amb l'oli ben calent a la paella, tirem l'ou que tenim sobre l'escumadora i el deixem cuinar. Així, quedarà molt més recollit i estètic. "De l'altra manera també estan bons, però la clara pot quedar molt oberta. D'aquesta manera queden molt recollits", assegura el xef.