Les llenties tenen molt ferro, però el cos humà és incapaç d'absorbir-lo tot. Per què? El cos absorbeix millor el ferro d'origen animal que el vegetal, segons l'OCU, i, per tant, només n'aprofitem el 2-5% del total. En canvi, dels animals, en retenim entre un 10 i un 25%.
L'Organització de Consumidors i Usuaris explica que per afavorir l'absorció és recomanable combinar les llenties amb aliments rics en vitamina C. Això és, doncs, una fruita, una amanida de pebrot o tomàquet. "Així aconseguim un millor aprofitament del mineral en l'organisme", asseguren.
Una altra solució és posar-hi suc de llimona, molt rica en vitamina C: "Des del punt de vista nutricional és top perquè ajuda a assimilar millor aquest ferro d'origen vegetal". Els experts en nutrició de la Universitat de Harvard proposen menjar-se un kiwi després d'un plat de llenties.
Propietats de les llenties
Els llegums són aliments d'alt valor nutritiu, que aporten quantitats considerables de vitamines i minerals. A més, són baixes en grasses i riques en fibra. Això millora la nostra salut intestinal, redueix el colesterol en sang i abaixa el risc de patir malalties cardiovasculars. Les llenties particularment són riques en proteïnes amb un percentatge molt superior a qualsevol altre aliment d'origen vegetal.[plantillavirals]