La gastronomia mediterrània destaca per la varietat de productes naturals de gran qualitat que incorpora. I, entre tots ells, destaca la ceba, present a tota mena d'amanides, la truita de patates, sofregits... Si bé, cuinar-la és incòmode i implica acabar amb els ulls plorosos, ja que quan es talla, es produeixen trencaments cel·lulars que alliberen un enzim anomenat alinassa, que acaba donant lloc a la creació de syn-propanotial-S-óxid, responsable de la irritació ocular i el llagrimeig.
Per això, la humanitat ha buscat diversos remeis per tal d'evitar aquests inconvenients quan cuina la ceba i, ara, una usuària de la xarxa social TikTok n'ha compartit un de molt senzill i eficaç. Bàsicament, consisteix en l'ús d'un paper de cuina o un drap mullats. Si es col·loquen a prop de la ceba, els plors hauran acabat.
[noticiadiari]2/268863[/noticiadiari]
I és que els enzims que els enzims d'alinassa que desprèn el tubercle se senten atrets per la font d'aigua més propera, que normalment són els nostres ulls. Així, quan se li ofereix una font millor, se centra en aquesta i no arriba a la cara del cuiner. Tota una revolució rere els fogons.
[plantillavirals]
El truc infal·lible per tallar ceba sense plorar
Una usuària de TikTok comparteix un mètode que es basa en l'ús de dos únics elements que contraresten els efectes del tubercle
ARA A PORTADA
Publicat el 28 de març de 2024 a les 13:12
Et pot interessar
-
Societat
Els Mossos interroguen les germanes i la psicoterapeuta de Jonathan Andic
-
Societat
Franquisme i memòria: coneixen els joves el passat?
-
Societat
El Meteocat activa alertes a nou comarques per neu, vent i mal estat de la mar
-
Societat
El 30% de les europees majors de 15 anys patiran violència de gènere, segons l’OMS
-
Societat
Restablerta la circulació de l'R3 després d'una incidència a la infraestructura
-
Societat
El temps d'aquest dijous 20 de novembre: les temperatures arriben als 0 graus
