18
de març
de
2024, 21:51
Actualitzat:
22:17h
Les transfusions de sang, procediments que salven vides, poden tenir l'efecte contrari si provoquen una reacció al·lèrgica. Tot i que els mecanismes que les provoquen no es coneixen del tot bé, un nou estudi ha revelat podrien estar relacionades amb al·lèrgies alimentàries, provocades per la presència d'al·lèrgens rellevants a la sang en funció dels aliments que el donant va consumir abans de l'extracció.
Les transfusions són necessàries no només després d'una pèrdua greu de sang a causa d'una cirurgia o un traumatisme, sinó també com a tractament estàndard per a certs trastorns sanguinis com l'anèmia i l'anèmia de cèl·lules falciformes. Ara, aquestes troballes podrien aplanar el camí per a transfusions més segures mitjançant el desenvolupament de mesures preventives i contramesures per als ATR.
Encara que els científics creuen que les ATR són causades per una al·lèrgia tipus 1 intervinguda per immunoglobulina E (IgE) (o "hipersensibilitat immediata"), no sempre es coneixen els al·lèrgens responsables. En aquest context, un equip de recerca format pel doctor Ryu Yanagisawa de l'Hospital Universitari Shinshu, i el doctor Minoru Tozuka i el doctor Yasunori Ito de l'Hospital Infantil de Nagano, es van proposar de trobar més respostes.
Entre el maig del 2022 i el desembre del 2023, els investigadors van recol·lectar mostres de sang de més de 100 pacients pediàtrics amb al·lèrgies alimentàries diagnosticades a l'ou, el blat o la llet. També van recollir sang de dos donants sans abans i després d'una ingestió substancial d'aquests productes alimentaris i van extreure el sèrum. Va ser aleshores quan es van adonar que aquests l'ou sí que és potencialment mortals si arriben a la sang d'un al·lèrgic, mentre que el blat i la llet, només en alguns casos. Si bé, n'hi podria haver més, pel qual calen nous estudis en aquesta direcció.
Les transfusions són necessàries no només després d'una pèrdua greu de sang a causa d'una cirurgia o un traumatisme, sinó també com a tractament estàndard per a certs trastorns sanguinis com l'anèmia i l'anèmia de cèl·lules falciformes. Ara, aquestes troballes podrien aplanar el camí per a transfusions més segures mitjançant el desenvolupament de mesures preventives i contramesures per als ATR.
Encara que els científics creuen que les ATR són causades per una al·lèrgia tipus 1 intervinguda per immunoglobulina E (IgE) (o "hipersensibilitat immediata"), no sempre es coneixen els al·lèrgens responsables. En aquest context, un equip de recerca format pel doctor Ryu Yanagisawa de l'Hospital Universitari Shinshu, i el doctor Minoru Tozuka i el doctor Yasunori Ito de l'Hospital Infantil de Nagano, es van proposar de trobar més respostes.
Entre el maig del 2022 i el desembre del 2023, els investigadors van recol·lectar mostres de sang de més de 100 pacients pediàtrics amb al·lèrgies alimentàries diagnosticades a l'ou, el blat o la llet. També van recollir sang de dos donants sans abans i després d'una ingestió substancial d'aquests productes alimentaris i van extreure el sèrum. Va ser aleshores quan es van adonar que aquests l'ou sí que és potencialment mortals si arriben a la sang d'un al·lèrgic, mentre que el blat i la llet, només en alguns casos. Si bé, n'hi podria haver més, pel qual calen nous estudis en aquesta direcció.