Els aliments que has d'evitar per prevenir l'artritis

La dieta pot ser un gran aliat per combatre aquesta patologia que afecta un 40% dels homes i el 47% de les dones

  • El menjar ràpid és un dels tipus d'aliments que hem d'evitar -
Publicat el 06 de març de 2021 a les 13:11
L'artritis és una patologia crònica que afecta les articulacions i hi provoca una inflamació. A conseqüència d'això, genera dolor, rigidesa, dificultat per moure's i, a vegades, sensació d'estar inflat. La més comuna és l'osteartritis, que afecta quasi la meitat de persones en algun moment de la seva vida, especialment durant la vellesa. 

Ara bé, està estudiat que l'eliminació d'alguns aliments i begudes pot reduir la gravetat dels símptomes en pacients amb artritis inflamatòria i osteartritis, així com millorar la seva qualitat de vida. La llista es basa en tres punts clau:

- Evitar els sucres afegits i l'excés de sal i de gluten: Un treball del Col·legi Americà de Reumatologia mostra com els refrescos i postres dolces són els aliments que més empitjoren l'artritis reumatoide. A més les begudes ensucrades s'associa a un major risc en el cas de les dones. Respecte al gluten també s'observa una certa relació entre els aliments amb gluten i l'augment de la inflamació. I pel que fa a la sal també hi ha estudis que apunten que una ingesta restringida pot ser beneficiosa.

- Evitar els aliments ultraprocessats i no t'excedeixis amb la carn vermella: El menjar ràpid, els cereals refinats i els productes de brioixeria tenen un alt contingut en sucres i altres afegits que només ajuden a empitjorar els símptomes inflamatoris. Així mateix la carn vermella en excés és contraproduent.

- Reduir l'alcohol: S'està veient com un consum crònic d'alcohol pot estar associat a un major risc de desenvolupar osteartritis.