La cervesa no engreixa i és amiga del cor

Publicat el 13 de febrer de 2013 a les 23:36
Birratines, beure cervesa amb barratina, una tradició arrelada a Tona. Foto: Adrià Costa

Trencant mites. El consum moderat de cervesa pot protegir el consumidor de les lesions miocàrdiques agudes associades a l'infart, afavorir la funció cardíaca global després de patir un atac de cor i no engreixa. És la principal conclusió de l'estudi 'Efectes protectors de la cervesa en el sistema cardiovascular', que el Centre d'Informació Cervesa i Salut ha presentat aquest dimecres a Tarragona.

Segons l'estudi, publicat a 'Basic Research in Cardiology', una ingesta moderada de cervesa afavoreix la fibrosi reparativa al cor malmès, fet que deriva en una cicatriu més reduïda i una millora en el funcionament cardíac global.

La investigació també ha constatat que no hi ha hagut una variació de pes després de la ingesta de cervesa en els animals utilitzats en l'estudi. És més, el grup d'animals que va seguir una dieta amb un consum moderat de cervesa tradicional va mostrar un millor perfil lipídic amb un augment significatiu de les partícules de colesterol bo o cardiosaludable i una disminució de la ràtio de colesterol dolent.