La meitat de l'orenga comercialitzada a la Unió Europea està adulterada. Així ho detalla una investigació sobre l'autenticitat de les herbes aromàtiques i espècies en 1.900 productes comercialitzats a 21 països de la UE que ha realitzat la Comissió Europea. El pebre, el comí, la cúrcuma, el safrà i el pebre vermell són també algunes de les espècies que es comercialitzen adulterades, però en menor mesura.
Segons denuncia l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), l'orenga és el producte més fraudulent, amb un 48% de les mostres adulterades amb material vegetal més barat, com ara fulles d'oliver. La segueixen el pebre (17%), el comí (14%), la cúrcuma (11%), el safrà (11%) i el pebre vermell (6%). A més, el mateix estudi detalla que el 2% de les mostres contenien colorants no autoritzats.
L'OCU demana a les autoritats nacionals que es reforcin els controls tant a les duanes com al mercat interior, tenint en compte els problemes i riscos que pot comportar la ingerència d'aquests productes adulterats als consumidors. I és que la taxa mitjana global de mostres sospitoses va ser del 17%, -323 d'un total de 1.885.
[plantillavirals]
La meitat de l'orenga que es ven a Europa està adulterada
Una investigació de la Comissió Europea demostra que el comí, la cúrcuma, el pebre, el safrà i el pebre vermell també es comercialitzen amb alteracions

- Espècies culinàries diverses que sovint es venen adulterades -
- Europa Press
ARA A PORTADA
Publicat el 31 de gener de 2022 a les 16:48
Et pot interessar
-
Societat Circulació tallada a l'R13 i l'R14 per "actes vandàlics" a la infraestructura
-
Societat El temps d'aquest dijous 18 de setembre: clima estival
-
Societat Barcelona revocarà la Medalla d'Honor a Rosa Peral, condemnada pel crim de la Guàrdia Urbana
-
Societat El municipi on no existeix el dijous
-
Societat Una finca de llogaters al Poble-sec es rebel·la contra la nova propietat: «Ens volen expulsar»
-
Societat Set de cada deu treballadors catalans mengen per ansietat o estrès durant la jornada laboral