El cafè és una de les begudes més consumides arreu del món. Sol, tallat, amb llet, o amb xocolata o canella pels més amants del dolç, és un producte útil que molts han normalitzat prendre cada matí per despertar-se i rendir millor. En tot cas, sempre destaca per l'amargor i és per això que se li sol posar sucre, però en els últims temps s'ha posat de moda un altre element: la sal.
[noticiadiari]2/254389[/noticiadiari]
Sí, per més contradictori que sembli, no es tracta d'un error ni d'una confusió de pot, sinó que la sal és capaç de treure l'amargor al cafè i, a diferència del sucre, fins i tot pot potenciar-ne el sabor. Això, més enllà de la moda, també té una explicació científica: el clorur de sodi és extremadament eficaç a l'hora de suprimir l'amargor dels líquids i de tota mena d'aliments.
[noticiadiari]2/261958[/noticiadiari]
Per altra banda, i tot i que ens pugui sorprendre per la nostra cultura, afegir sal al cafè és plenament normal i habituals a diferents països del món. A Turquia, per exemple, forma part d'una cerimònia prematrimonial que la dona li prepari un cafè amb sal al seu futur marit i a la seva família. A Taiwan es fa una beguda popular basada amb cafè, espuma de llet salada i gelat.
[plantillavirals]
La sal al cafè es posa de moda: quin és el motiu?
No es tracta d'un error ni d'una confusió de pot, sinó que la sal és capaç de treure l'amargor al cafè i, a diferència del sucre, fins i tot pot potenciar-ne el sabor

- Els beneficis de prendre te o cafè -
- Europa Press
Ara a portada
Publicat el 08 d’octubre de 2023 a les 15:25
Et pot interessar
-
Societat Pas endavant amb el català d'una de les marques de cotxes més importants del món
-
Societat El temps d'aquest dijous 24 d'abril: es manté l'ambient assolellat
-
Societat Multes de fins a 250 euros per fer servir el mòbil amb volum al transport públic de Portugal
-
Societat Tanca un històric col·legi català amb 106 anys d'història