La sal al cafè es posa de moda: quin és el motiu?

No es tracta d'un error ni d'una confusió de pot, sinó que la sal és capaç de treure l'amargor al cafè i, a diferència del sucre, fins i tot pot potenciar-ne el sabor

  • Els beneficis de prendre te o cafè -
Publicat el 08 d’octubre de 2023 a les 15:25
El cafè és una de les begudes més consumides arreu del món. Sol, tallat, amb llet, o amb xocolata o canella pels més amants del dolç, és un producte útil que molts han normalitzat prendre cada matí per despertar-se i rendir millor. En tot cas, sempre destaca per l'amargor i és per això que se li sol posar sucre, però en els últims temps s'ha posat de moda un altre element: la sal.

[noticiadiari]2/254389[/noticiadiari]
Sí, per més contradictori que sembli, no es tracta d'un error ni d'una confusió de pot, sinó que la sal és capaç de treure l'amargor al cafè i, a diferència del sucre, fins i tot pot potenciar-ne el sabor. Això, més enllà de la moda, també té una explicació científica: el clorur de sodi és extremadament eficaç a l'hora de suprimir l'amargor dels líquids i de tota mena d'aliments.

[noticiadiari]2/261958[/noticiadiari]
Per altra banda, i tot i que ens pugui sorprendre per la nostra cultura, afegir sal al cafè és plenament normal i habituals a diferents països del món. A Turquia, per exemple, forma part d'una cerimònia prematrimonial que la dona li prepari un cafè amb sal al seu futur marit i a la seva família. A Taiwan es fa una beguda popular basada amb cafè, espuma de llet salada i gelat.

[plantillavirals]