L'Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) donarà excedents alimentaris a entitats socials de proximitat amb l'objectiu de reduir el malbaratament. El centre hospitalari ha signat un conveni amb el projecte Pont Alimentari i les racions s'entregaran a la Fundació La Vinya i la Fundació Àurea, dues entitats sense ànim de lucre que atenen a persones en situació de vulnerabilitat de l'Hospitalet de Llobregat.
Els plats envasats sense obrir i els menús que no s'arribin a servir als pacients arribaran a ambdues fundacions. L'HUB ha tirat endavant aquesta iniciativa per poder aprofitar els excedents que es cuinen a l'hospital: "Els plats compleixen amb tots els criteris necessaris de conservació, caducitat, envasat i etiquetatge i, per tant, són aptes per entrar dins d'aquests circuits de reaprofitament", ha assegurat la responsable de restauració de la UTE Clece-Arcasa a l'Hospital de Bellvitge, Montse Revull.
L'Agència de Residus de Catalunya va comunicar que a Catalunya, les llars, els comerços i la restauració generen aproximadament 262.000 tones de malbaratament cada any; dada que equival a uns 35 kilograms per persona. En particular, els serveis de càtering i restauració generen un 4% d'aquest total.
És per això que l'Hospital de Bellvitge ha triat aquestes dues entitats de proximitat per donar l'excedent alimentari que es generi al centre sanitari a la Fundació La Vinya, que atén i acompanya a persones de totes les edats en situació de risc social, i a la Fundació Àurea, que té com a objectiu cobrir les necessitats bàsiques d'atenció mèdica d'aquelles famílies desfavorides i gent gran.
L'Hospital de Bellvitge no vol malbaratar el menjar i donarà els excedents a entitats socials
Les racions, que compleixen tots els criteris de sanitat i caducitat, s'entregaran a la Fundació La Vinya i la Fundació Àurea que atenen a persones vulnerables de l'Hospitalet de Llobregat
- A Catalunya es generen 262.000 tones de malbaratament alimentari -
- Hospital de Bellvitge
ARA A PORTADA
-
-
-
Junts i ERC exigeixen a Illa que torni a Catalunya per la pesta porcina: «Ha arribat abans l'UME» Lluís Girona Boffi
-
La hipòtesi del Govern sobre l'origen de la pesta porcina: «Un embotit o un entrepà contaminat» Redacció
-
Els ramaders confien que les mesures de bioseguretat frenin l’avenç de la pesta porcina Àlvar Llobet i Sotelo
Publicat el 03 d’agost de 2022 a les 17:00
Et pot interessar
-
Societat
S'incendia un vehicle a l'AP-7 i obliga a tallar un carril
-
Societat
El temps d'aquest dimarts 2 de desembre: arriben les pluges al país
-
Societat
Un de cada tres sensellar són persones que han estat desnonades
-
Societat
Com es netegen els grafitis del metro de Barcelona?
-
Societat
La criminalitat a Barcelona baixa però els assassinats i homicidis augmenten un 35%
-
Societat
El convent català que apareix a la Guia Repsol pels seus dolços artesans
