Menjar bé a Santa Coloma de Gramenet

Molt a prop de l'Església Major de Santa Coloma de Gramenet -i de la parada del metro que duu el mateix nom- es troba el restaurant Lluerna (Rafael Casanovas, 31), un petit i selecte establiment regentat per en Víctor Quintillà i la Mar Gómez

Publicat el 23 de març de 2011 a les 22:59
El cuiner Víctor Quintillà i la sommelier Mar Gómez.

Atrevir-se a obrir un restaurant gastronòmic fora de Barcelona però a una distància tan propera, com és el cas del Lluerna, és tota una temeritat. O això poden pensar els menys valents... No va ser el cas del cuiner Víctor Quintillà i de la sommelier Mar Gómez, parella tant a la vida privada com a la professional, que van apostar per tenir el seu restaurant a la seva ciutat, a Santa Coloma. I no va ser fàcil. Amb paciència i molt de treball, van anar transformant el restaurant que van comprar fins a deixar-lo com volien. Avui, el Lluerna disposa d'una sala amb una exquisida decoració minimalista i d'un petit reservat que serveix també com a sala de tast, tema important donat que el restaurant ofereix una carta de vins amb unes 130 referències meticulosament escollides per la Mar. I, per cert, la cuina és tota meravella, àmplia, amb molta llum natural. Un luxe per a qualsevol cuiner.

La cuina del Lluerna és cuina de mercat, mediterrània. En Víctor sempre ha estat exigent amb els productes que utilitza per cuinar, comptant sempre amb els mateixos proveïdors amb qui té una estreta confiança. Per exemple, les verdures que usa les compra a un pagès de la pròpia Santa Coloma -encara en queden!-; el peix, a un pescador de la Barceloneta, a Barcelona; cuina pollastre de la raça penedesenca, etc. Potser per això, al Lluerna no hi ha un menú diari, sinó una carta molt completa més un menú degustació (que surt per poc més de 30 euros) i un menú presentació (aquest una mica més car), on el Víctor es llueix en funció del que hi ha al mercat. I això és força interessant, ja que aquest cuiner creu que un bon producte pot portar al cuiner a voler crear un plat per poder-ne gaudir. Pura gastronomia!

I, com a bon restaurant que segueix el que marca el mercat, tot just estrena aquests dies la seva carta de primavera. Entre tots els plats que ofereix, destaquen un bons Pèsols del Maresme, eriçons i cloïsses, uns Canelons de Gall del Penedès rostit, un Arròs de múrgoles amb múrgoles a la crema, , una Ventresca de tonyina vermella de l'Ametlla de Mar amb verdures, un Xai de llet de raça ripollesa rostit i salsa especiada o una Pularda dels Casals en dues coccions, entre molts altres plats. Ah, i no es pot oblidar la seva carta de postres -ajustada però exquisida- i el pa d'elaboració pròpia.

www.lluernarestaurant.com