Més de 50.000 persones participen en la quarta edició de Benvinguts a Pagès

La iniciativa compta amb 200 explotacions i granges d'arreu del territori, a més de 130 restaurants

Publicat el 02 de juny de 2019 a les 21:27
Més de 50.000 persones han participat aquest cap de setmana de la quarta edició de Benvinguts a Pagès. Durant aquests dos dies, més de 200 explotacions agrícoles i ramaderes, pesqueres i granges d'arreu de Catalunya han obert les portes per a mostrar l'origen dels productes alimentaris del territori i retrobar la ciutadania amb el món de la pagesia i la pesca.

Benvinguts a Pagès, una iniciativa del Departament d'Agricultura, ha organitzat en aquesta edició més de 700 activitats i set rutes que estaran disponibles durant tot l'any. El primer cap de setmana de juny ha acollit un cop més aquesta "festa de la pagesia", convertida en un referent en el sector primari català.
 
La quarta edició de Benvinguts a Pagès, que ha doblat la xifra d'assistents respecte a l'any anterior, ha confirmat la iniciativa com a una experiència de reconnexió de la ciutadania amb el sector de la pesca i la pagesia, coincidint sempre amb el primer cap de setmana de juny.

Durant aquest cap de setmana, el públic ha pogut conèixer l'origen i el procés d'elaboració dels productes que consumeix cada dia, així com desenes d'històries personals de la vida quotidiana del sector primari català.

A part, els visitants han pogut tastar i comprar els productes de temporada de les diverses granges i explotacions, cosa que suposa un retorn important per als pagesos participants, atès que el 80% dels assistents han comprat directament als productors.

Experiències de cap de setmana

En el marc de Benvinguts a Pagès, 130 restaurants i més de 200 allotjaments han ofert packs especials de cap de setmana que han complementat més d'un centenar d'activitats arreu del territori, com ara fires gastronòmiques, visites guiades, itineraris de natura i plantades d'arròs.

Els departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de la Promotora dels aliments catalans (Prodeca); el departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Agència Catalana de Turisme, i la Fundació Alícia valoren molt positivament "el grau de fidelització" i la "bona acollida" del Benvinguts a Pagès 2019.

En aquest sentit, des de l'organització han destacat que l'experiència "creixi any rere any" i que contribueixi a desestacionalitzar el turisme, a més de generar "riquesa".