No llencis la crosta del formatge, encara pot servir per cuinar

La crosta natural del formatge és una part que s'acostuma a llençar, però ens pot servir per elevar les nostres receptes

Un formatge amb pell natural
Un formatge amb pell natural | Arxiu
Redacció
28 d'abril del 2024

Existeixen més de 2.000 varietats de formatge arreu del món i és un dels productes estrelles en tots els menús i degustacions. Una de les pitjors coses que té el formatge és que s'acaba. Tall a tall ens deixa només la crosta. Quan això arriba, gairebé tothom llença aquesta part, però encara li queda vida a aquesta peça de formatge

En ser una part dura normalment la llencem i encara té utilitat. Ara bé, és útil quan aquesta crosta és part del mateix formatge, com passa en formatges vells d'ovella, d'ovella i vaca o el parmesà italià. En cas que estiguin recoberts de parafines, llavors aquest recobriment no s'ha de menjar. 

Aquesta part té un gust semblant a la resta del formatge, però és massa dura per menjar-la directament. És per això és bona per potenciar el gust d'una sopa o un estofat. La millor manera d'aprofitar-la és acumulant-ne unes quantes en una bossa i posar-la al congelador. Quan tinguem una recepta on creiem que li pot anar bé un toc de formatge, la traiem del congelador i l'afegim.