La pastisseria que fa els millors panellets de pinyons de Catalunya

La Pastisseria Carrió de Barcelona s'ha imposat a una cinquantena de participants en el certamen anual celebrat a les portes de la Castanyada

Els panellets, els reis de la castanyada
Els panellets, els reis de la castanyada | Juanma Peláez
Redacció
17 d'octubre de 2024
Actualitzat: 28 d'octubre, 13:06h

Els panellets, juntament amb les castanyes i els moniatos, són el triplet més famós de la Castanyada. Els més llaminers viuen un dels dies més especials de l'any amb un producte que es combina amb tota classe d'ingredients, com poden ser les ametlles, el coco, la xocolata, la llimona, la taronja o el codonyat.

Però sense cap mena de dubte, el panellet per excel·lència és el de pinyons. I ara ja se sap on es fan millor. La cinquena edició de la Ruta dels Millors Panellets de Pinyons ha triat un forn de Barcelona com el millor productor del país. E s tracta de la Pastisseria Carrió, que lidera Oriol Carrió i que compta amb locals a la Vila de Gràcia i a l'Eixample.

La Pastisseria Carrió s'ha imposat a una cinquantena de participants en el certamen anual que organitza la plataforma gastronòmica Panatics. D'aquesta manera, el forn barceloní s'emporta el Panellet d'Or liderant un podi en què també hi ha en segon lloc la pastisseria Xocosave de Riudoms i en tercera posició el Forn La Sitja, també de la capital catalana i guanyador el 2023.

El jurat del premi assegura que a la Pastisseria Carrió "es fusiona la tradició i la modernitat per oferir una experiència única". Oriol Carrió continua el llegat dels seus pares assumint el paper de mestre pastisser: "Som una pastisseria que neix de l'amor a la tradició i l'entusiasme per la innovació".