Quin és el millor plat de la gastronomia catalana?

La darrera enquesta del CEO va preguntar als ciutadans de Catalunya quins creien que era el plat de la nostra gastronomia més representatiu

Quatre dels grans plats de la gastronomia catalana
Quatre dels grans plats de la gastronomia catalana | ND
Nació
07 d'abril de 2023
Actualitzat: 06 de setembre, 13:28h
La gastronomia catalana és reconeguda al món com una de les millors de la zona Mediterrània. Qui no ho cregui només cal veure els professionals: quantes estrelles Michelin té el nostre país? En consonància amb això, la darrera enquesta del CEO va preguntar als ciutadans de Catalunya quins creien que era el plat de la nostra gastronomia més representatiu. Els resultats van ser aquests:

Una altra pregunta menys política que incorpora aquest baròmetre és en relació amb la gastronomia. Per una banda, demana quin és el plat més representatiu de la cuina catalana, al capdavant dels quals se situa l'escudella (20%), per davant de la botifarra o llonganissa amb fesols o seques (17%), el pa amb tomàquet (14%) i els calçots (13%). Més lluny es troben la crema catalana (5%), els canelons (5%), la paella o fideuada (3%), el fricandó (2%), l'escalivada (2%) i els cargols a la llauna (2%). Ara bé, tu quin creus que és el plat més important de la nostra gastronomia? O el més representatiu? O creus que hi ha un altre millor que no forma part de la llista?