03
de desembre
de
2023, 17:49
Actualitzat:
17:51h
Les prestatgeries dels supermercats fa setmanes que estan plenes de torrons. La televisió cada dia ens mostra anuncis que gairebé es poden assaborir i els carrers de les ciutats fan olor de Nadal gràcies als dolços de l'època per excel·lència.
El de Xixona i el d'Alacant triomfen any rere any, però les noves propostes s'imposen a les més clàssiques. "Estem davant d'un producte clarament tradicional que sap, també, mostrar el seu costat més actualitzat i avantguardista, gràcies a l'aposta de les companyies per la innovació, la qualitat, aliances amb gastronomia, etc.", assegura la patronal del sector torroner en un estudi sobre els torrons més estranys del mercat.
Quins són? Les primeres posicions són per als de galeta caramel·litzada, elaborat per Delaviuda, que conté caramel cremós a l'interior, com un bombó; el de xocolata amb crispetes, de Lacasa, que combina dolç i salat; i el de pernil, de Vicens, creat a base de praliné d'ametlla torrada i pernil salat amb ametlles picades. I, per als melancòlics de la infància, la versió de Xupa-xups: maduixa i nata acompanyades de xocolata blanca i xocolata ruby.
El rei de fer invents nous és el xef Dabiz Muñoz, recentment guardonat com el millor del món. Els seus nous torrons no deixen ningú indiferent perquè, tot i l'elevat preu, tenen sabors que no s'han vist mai abans. El pastís de formatge de La Pedroche, un de gofre de caramel salat, de "natxos" amb xocolata blanca o torró de gelat de nous de macadàmia Häagen-Dazs.
El de Xixona i el d'Alacant triomfen any rere any, però les noves propostes s'imposen a les més clàssiques. "Estem davant d'un producte clarament tradicional que sap, també, mostrar el seu costat més actualitzat i avantguardista, gràcies a l'aposta de les companyies per la innovació, la qualitat, aliances amb gastronomia, etc.", assegura la patronal del sector torroner en un estudi sobre els torrons més estranys del mercat.
Quins són? Les primeres posicions són per als de galeta caramel·litzada, elaborat per Delaviuda, que conté caramel cremós a l'interior, com un bombó; el de xocolata amb crispetes, de Lacasa, que combina dolç i salat; i el de pernil, de Vicens, creat a base de praliné d'ametlla torrada i pernil salat amb ametlles picades. I, per als melancòlics de la infància, la versió de Xupa-xups: maduixa i nata acompanyades de xocolata blanca i xocolata ruby.
El rei de fer invents nous és el xef Dabiz Muñoz, recentment guardonat com el millor del món. Els seus nous torrons no deixen ningú indiferent perquè, tot i l'elevat preu, tenen sabors que no s'han vist mai abans. El pastís de formatge de La Pedroche, un de gofre de caramel salat, de "natxos" amb xocolata blanca o torró de gelat de nous de macadàmia Häagen-Dazs.