Retiren uns bolets venuts a Catalunya per la presència d'una toxina

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició demana que les persones que tinguin el producte a casa, s'abstinguin de consumir-lo i el retornin al punt de compra

Publicat el 27 d’agost de 2022 a les 11:41
L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha alertat de la presència d'una toxina en uns bolets fregits en oli d'oliva d'origen espanyol venuts a Catalunya, Navarra, País Basc, Astúries, Castella la Manxa, Canàries i La Rioja. Precisament, ha estat aquesta última comunitat qui ha donat el senyal d'alerta a l'AESAN.

El producte implicat s'ha comercialitzat sota les següents marques: El Agricultor, Emperatriz, Huerta Real, Boletus, Lierni i Radvi. Totes elles tenen referència ES2022/248, número de lot 02/02/2021 i data de consum preferent 02/02/2026. El pes d'unitat és de 180 grams, la temperatura recomanada de conservació és ambient i el producte ve presentat en un envàs de vidre sota el nom "Bolets fregits en oli d'oliva".

Els productes ja estan sent retirats del mercat, no obstant això, l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ha recomanat a les persones que tinguin en el seu domicili productes inclosos en aquesta alerta s'abstinguin de consumir-los i els retornin al punt de compra.
 
La informació al complet també ha estat traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI) per tal que es verifiqui la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.

En el cas d'haver consumit aquest tipus de producte del lot afectat i presentar alguna simptomatologia com a nàusees, vòmits, diarrea, dolor abdominal o prostració, l'AESAN ha aconsellat acudir a un centre de salut com més aviat millor.

[plantillavirals]