Barcelona perdrà en els pròxims dies un altre espai emblemàtic. El Tokyo Sushi, el primer restaurant de menjar japonès que es va obrir a la capital catalana, abaixarà definitivament les persianes. El negoci, fundat el 1978, encara ofereix els seus últims serveis al carrer Comtal, al barri Gòtic.
Però, quin és el motiu darrere del comiat? Doncs l'edifici on està ubicat serà enderrocat en els pròxims mesos, i trigarà a reconstruir-se almenys dos anys. Ara bé, el que no es podrà tocar és la façana, que l'Ajuntament de Barcelona va protegir després de reconèixer-la com a bé patrimonial.
Arran d'aquesta situació, el fill del fundador Minoru Nishiyama ha explicat a Metrópoli que no es veu amb forces de reobrir quan acabin les obres. Així doncs, es posarà fi a una curiosa història de 46 anys i que no va ser fàcil. Ara és plenament normal veure restaurants japonesos d'estils molt diversos, però a finals dels setanta això no era gens habitual. De fet, els inicis del Tokyo Sushi van ser complicats perquè els catalans no entenien aquella proposta gastronòmica.
Però un cop superada aquella primera etapa, els plats elaborats per Nishiyama, un xef que havia treballat en els millors restaurants de Tòquio, van convèncer els ciutadans i visitants de Barcelona. De fet, el seu èxit va fer que obrís un altre restaurant a la riera de Sant Miquel, al barri de Gràcia, que va tancar en període de pandèmia. Ara bé, el xef encara compta amb un altre local més, el Nana, a Granollers.