Tres consells pràctics per triar i conservar castanyes

El granel, prohibit; la vista mana i guardar-les a la nevera és un requisit indispensable

Publicat el 23 d’octubre de 2021 a les 10:08
La tardor és temps de bolets, de moniato i també de castanyes. Crues o torrades, a peu de carrer o a la cuina de casa, aquest fruit és una delícia. Però, com totes les fruites, és també delicada; les sabem triar per coure-les a casa? Aquí, tres consells pràctics per triar i conservar castanyes.

1. No s'han de comprar a granel. Les castanyes s'han de comprar sempre amb una malla que inclogui una etiqueta amb el nom d'una empresa, el registre sanitari i una data de caducitat. L'etiqueta ajuda a distingir quin és l'origen del producte i també poder fer reclamacions si hi ha algun problema.

2. Han d'entrar per la vista. Les castanyes són d'aquells fruits que ens els menjaríem només veure'ls a la botiga. Han de tenir colo brillant i han de pesar, així sabrem que estan ben hidratades. Això sí, com més petites, més bones (com passa en moltes fruites).

3. A casa, poc temps i la nevera. Bona part de les castanyes és aigua, així que és important guardar-les a la nevera. Però poc temps, com a màxim 15 dies. Si no es guarden bé o deixem passar massa temps abans de menjar-les se'ns faran malbé i unes castanyes excel·lents es poden convertir en castanyes dolentes.