La tardor és temps de bolets, de moniato i també de castanyes. Crues o torrades, a peu de carrer o a la cuina de casa, aquest fruit és una delícia. Però, com totes les fruites, és també delicada; les sabem triar per coure-les a casa? Aquí, tres consells pràctics per triar i conservar castanyes.
1. No s'han de comprar a granel. Les castanyes s'han de comprar sempre amb una malla que inclogui una etiqueta amb el nom d'una empresa, el registre sanitari i una data de caducitat. L'etiqueta ajuda a distingir quin és l'origen del producte i també poder fer reclamacions si hi ha algun problema.
2. Han d'entrar per la vista. Les castanyes són d'aquells fruits que ens els menjaríem només veure'ls a la botiga. Han de tenir colo brillant i han de pesar, així sabrem que estan ben hidratades. Això sí, com més petites, més bones (com passa en moltes fruites).
3. A casa, poc temps i la nevera. Bona part de les castanyes és aigua, així que és important guardar-les a la nevera. Però poc temps, com a màxim 15 dies. Si no es guarden bé o deixem passar massa temps abans de menjar-les se'ns faran malbé i unes castanyes excel·lents es poden convertir en castanyes dolentes.
Tres consells pràctics per triar i conservar castanyes
El granel, prohibit; la vista mana i guardar-les a la nevera és un requisit indispensable
ARA A PORTADA
Publicat el 23 d’octubre de 2021 a les 10:08
Et pot interessar
-
Societat Un apicultor utilitza les seves abelles per atacar una patrulla de Mossos
-
Societat Un incendi en una residència de gent gran provoca un mort i 19 ferits a Saragossa
-
Societat Sense congestions a les carretes amb l'operació sortida del pont pràcticament completada
-
Societat El cognom en perill d'extinció: el tenen 64 persones i només està viu a la demarcació de Barcelona
-
Societat El temps del cap de setmana del 7 i 8 de juny: cel assolellat i temperatures estiuenques
-
Societat Evacuats els 70 passatgers d'un tren avariat dins d'un túnel a Sitges