Nou reconeixement per a la gastronomia catalana. El restaurant Disfrutar de Barcelona, conjuntament amb el DiverXo de Madrid i l'Asador Etxebarri del País Basc, ha revalidat per tercer any consecutiu el premi de "Top of the Tops" que atorga la Guia Macarfi, en una gala que en aquesta ocasió s'ha celebrat a la capital catalana.
Però aquest no ha estat l'únic premi per a un establiment català. El restaurant Maymanta de Barcelona també s'ha fet amb la tercera posició del premi "Rookie" que reconeix la millor obertura del 2024. El negoci situat a la capital catalana ha quedat per darrere del restaurant Ibai de Sant Sebastià i del madrileny Pabú.
Durant la gala també es van reconèixer els restaurants que lideren les llistes "Top" de cada comunitat autònoma. Així, a Catalunya el premi va ser per a El Celler de Can Roca. Els rànquings es fan a partir de les opinions i les puntuacions dels ambaixadors de Macarfi, juntament amb l'ajuda d'una comunitat de gurmets.
L'esdeveniment va reunir més de 150 xefs dels millors restaurants de l'Estat, entre els quals hi havia Joan Roca (El Celler de Can Roca), Sergio i Javier Torres (Cuina Germans Torres) o Eduard Xatruch (Disfrutar), entre altres. La guia gastronòmica, creada per Manuel Carreras Fisas, va començar com un projecte urbà de Barcelona on es ressenyaven els restaurants més interessants, i actualment ja arriba a bona part de l'Estat.