Un bon pernil a taula converteix qualsevol àpat en un àpat de luxe. Per Nadal, les vendes d'aquest producte tan representatiu de la gastronomia ibèrica es disparen, però és habitual que no es consumeixi la totalitat de les existències comprades. Per això, conèixer alguns trucs per conservar-lo i poder gaudir-ne durant les setmanes vinents a les festes nadalenques.
El problema principal amb què topen les famílies que tenen un pernil a casa és que s'assequi. En aquest sentit, és important evitar que es deshidrati i s'oxidi, pel qual és fonamental mantenir-lo a temperatura ambient i en una zona on sigui estable. Alhora, cal que sigui un lloc fresc i sec, allunyat de la llum directa de cap mena.
[noticiadiari]2/266824[/noticiadiari]
El procés de conservació exigeix també que es tapi amb un film transparent -si se'n tallarà més en un límit de 48 hores, si no, en un drap- amb una pel·lícula de greix que serveixi com a cola -és un gran truc-. Aquest greix es pot obtenir de la neteja del pernil que es duu a terme quan s'enceta, tot i que cal evitar el groguenc de les capes més superficials i quedar-se amb el blanc de sota.
[plantillanadal2]
Tres trucs per conservar el pernil i que no s’assequi aquest Nadal
La temperatura i les condicions de l'espai són claus per conservar el producte sense que perdi qualitat
- Pernil serrà -
- EP
ARA A PORTADA
Publicat el 30 de desembre de 2023 a les 13:42
Et pot interessar
-
Societat
El temps d'aquest dijous 30 d'octubre de 2025: núvols arreu i pluja a tres comarques
-
Societat
Almenys 69 persones sense llar han mort aquest any a Barcelona, segons la Fundació Arrels
-
Societat
L'Hospitalet també eliminarà tots els pisos turístics: cinquè municipi metropolità a prohibir-los
-
Societat
Nou rumb a la Mina amb els reallotjaments del bloc Venus i un pla 2030 per al barri
-
Societat
La Unió Europea assegura que continuarà donant suport a la reconstrucció al País Valencià un any després de la dana
-
Societat
Els treballadors del metall col·lapsen les entrades de Barcelona el primer dia de vaga
