Un bon pernil a taula converteix qualsevol àpat en un àpat de luxe. Per Nadal, les vendes d'aquest producte tan representatiu de la gastronomia ibèrica es disparen, però és habitual que no es consumeixi la totalitat de les existències comprades. Per això, conèixer alguns trucs per conservar-lo i poder gaudir-ne durant les setmanes vinents a les festes nadalenques.
El problema principal amb què topen les famílies que tenen un pernil a casa és que s'assequi. En aquest sentit, és important evitar que es deshidrati i s'oxidi, pel qual és fonamental mantenir-lo a temperatura ambient i en una zona on sigui estable. Alhora, cal que sigui un lloc fresc i sec, allunyat de la llum directa de cap mena.
[noticiadiari]2/266824[/noticiadiari]
El procés de conservació exigeix també que es tapi amb un film transparent -si se'n tallarà més en un límit de 48 hores, si no, en un drap- amb una pel·lícula de greix que serveixi com a cola -és un gran truc-. Aquest greix es pot obtenir de la neteja del pernil que es duu a terme quan s'enceta, tot i que cal evitar el groguenc de les capes més superficials i quedar-se amb el blanc de sota.
[plantillanadal2]
Tres trucs per conservar el pernil i que no s’assequi aquest Nadal
La temperatura i les condicions de l'espai són claus per conservar el producte sense que perdi qualitat
- Pernil serrà -
- EP
ARA A PORTADA
Publicat el 30 de desembre de 2023 a les 13:42
Et pot interessar
-
Societat
Un miler de persones es manifesta a Perpinyà amb motiu de la Diada de la Catalunya Nord
-
Societat Alerta per fortes ratxes de vent al nord del país aquest dissabte
-
Societat
Mor d'un infart el rector de la Universitat Ramon Llull Josep Antoni Rom
-
Societat
Vuit detinguts acusats de cometre 19 robatoris a domicilis en dos mesos
-
Societat
Cinc detinguts pel matrimoni forçat d'una menor de 14 anys a canvi de 5.000 euros i 5 ampolles de whisky
-
Societat
Yamandi, el metge cubà que aprèn català per cultura i respecte
