Un bon pernil a taula converteix qualsevol àpat en un àpat de luxe. Per Nadal, les vendes d'aquest producte tan representatiu de la gastronomia ibèrica es disparen, però és habitual que no es consumeixi la totalitat de les existències comprades. Per això, conèixer alguns trucs per conservar-lo i poder gaudir-ne durant les setmanes vinents a les festes nadalenques.
El problema principal amb què topen les famílies que tenen un pernil a casa és que s'assequi. En aquest sentit, és important evitar que es deshidrati i s'oxidi, pel qual és fonamental mantenir-lo a temperatura ambient i en una zona on sigui estable. Alhora, cal que sigui un lloc fresc i sec, allunyat de la llum directa de cap mena.
[noticiadiari]2/266824[/noticiadiari]
El procés de conservació exigeix també que es tapi amb un film transparent -si se'n tallarà més en un límit de 48 hores, si no, en un drap- amb una pel·lícula de greix que serveixi com a cola -és un gran truc-. Aquest greix es pot obtenir de la neteja del pernil que es duu a terme quan s'enceta, tot i que cal evitar el groguenc de les capes més superficials i quedar-se amb el blanc de sota.
[plantillanadal2]
Tres trucs per conservar el pernil i que no s’assequi aquest Nadal
La temperatura i les condicions de l'espai són claus per conservar el producte sense que perdi qualitat
- Pernil serrà -
- EP
ARA A PORTADA
Publicat el 30 de desembre de 2023 a les 13:42
Et pot interessar
-
Societat
El temps d'aquest divendres 21 de novembre: alerta per neu i vent a cinc comarques
-
Societat
Les tres claus de la nova mobilitat a l'entorn del Camp Nou en dia de partit
-
Societat
Barcelona preveu iniciar a finals del 2027 les obres per recuperar el Tramvia Blau
-
Societat
Els Mossos interroguen les germanes i la psicoterapeuta de Jonathan Andic
-
Societat
El Meteocat activa alertes a nou comarques per neu, vent i mal estat de la mar
-
Societat
El 30% de les europees majors de 15 anys patiran violència de gènere, segons l’OMS
