
S'imaginen un entrepà de pollastre a la barbacoa amb una esperança de vida de tres anys i que tingui gust a pollastre a la barbacoa? Doncs, existeix. És la darrera invenció del Centre d'Investigació, Desenvolupament i Enginyeria per a Soldats a Natick, a l'estat nord-americà de Massachusetts, que informa de la seva fabricació.
Aquest entrepà, immune segons la patent als bacteris pot aguantar tendre, gustós i cruixidor fins a tres anys. El secret de l'invent rau, segons el centre d'investigació militar, en controlar el PH, l'activitat de l'aigua, la humitat i l'oxigen per tal d'evitar que es floreixi. També porta un embolcall que absorbeix l'oxigen que barra el pas als agents patògens de l'entrepà.
El sandvitx immortal de pollastre a la barbacoa, tècnicament batejat com BBQ, ha esperonat els experts de Natick apujar el llistó fabricant entrepans amb gust de natxos, bacó amb formatge o vedella amb pebrot. Però pel proper pas, prometen pizza. Un entrepà gustós, que no caduca, el somni de qualsevol mare patidora catalana, és el que ara tenen els nord-americans.