El millor panettone artesà de l'Estat ha estat el que fa a Riudoms (Baix Camp) el pastisser Adán Saez, segons el concurs que organitza el Gremi de Pastissers de Barcelona i que li ha atorgat el primer premi. El secret de l'èxit del panettone de la Xocosave? La massa mare i un procés d'elaboració de fins a quatre dies.
El panettone és un tipus de brioix dolç, originari de Milà, que està farcit de panses i fruita confitada. Ara bé, en el cas de la recepta de Saez, segons explica a TV3, s'ha innovat amb la massa mare i la glaça, què és íntegrament d'avellana. El pastisser explica que ha anat barrejant receptes "he agafat una part d'aquí i una part d'allà, la massa mare d'un altre mètode i al final he tret la meva recepta". En total, fet de manera artesanal, aquest dolç necessita quatre dies d'elaboració.
En els darrers anys aquestes postres típiques italianes han agafat molta força com a producte típic nadalenc a Catalunya. Gràcies a aquest reconeixement, a la pastisseria Xocosave s'han venut 3.000 panettones, en només 15 dies. En aquests moments en fan uns 1.600 a la setmana per poder atendre tots els encàrrecs, molts per internet i d'arreu de l'Estat.
Un panettone de Riudoms, el millor de l'Estat
El secret és la massa mare i una preparació lenta de fins a quatre dies
- Imatge del millor panettone de l'Estat -
- Xocosave
ARA A PORTADA
-
-
Jordi Pujol, el llegat (IV): què és el pujolisme i com es va construir? Ferran Casas i Manresa | Oriol March
-
«El pujolisme és el període més fèrtil de construcció d'estructures d'estat» Ferran Casas i Manresa | Oriol March
-
«Som fills del pujolisme quan creiem en una capacitat d'autogovern més gran de la que exercim» Ferran Casas i Manresa | Oriol March
-
Jordi Pujol, el llegat (III): ambició familiar a l'ombra del pare Ferran Casas i Manresa | Oriol March
Publicat el 07 de desembre de 2020 a les 17:12
Et pot interessar
-
Societat
Un problema de punyetes
-
Societat
Salomé Pradas, la consellera de la dana: «Jo volia contar el que havia passat, però Mazón m'ho va prohibir»
-
Societat
El temps d'aquest dilluns 1 de desembre: no s'esperen ruixats, però sí més fred
-
Societat
Més enllà de la prohibició de Barcelona: què pensen fer amb els pisos turístics Girona, Tarragona i Lleida?
-
Societat
La factura dels grafitis als trens de Rodalies: 6,2 milions d'euros el 2025
-
Societat
El mètode «punxarodes»: la tècnica d'una banda que atracava turistes al centre de Barcelona
