El millor panettone artesà de l'Estat ha estat el que fa a Riudoms (Baix Camp) el pastisser Adán Saez, segons el concurs que organitza el Gremi de Pastissers de Barcelona i que li ha atorgat el primer premi. El secret de l'èxit del panettone de la Xocosave? La massa mare i un procés d'elaboració de fins a quatre dies.
El panettone és un tipus de brioix dolç, originari de Milà, que està farcit de panses i fruita confitada. Ara bé, en el cas de la recepta de Saez, segons explica a TV3, s'ha innovat amb la massa mare i la glaça, què és íntegrament d'avellana. El pastisser explica que ha anat barrejant receptes "he agafat una part d'aquí i una part d'allà, la massa mare d'un altre mètode i al final he tret la meva recepta". En total, fet de manera artesanal, aquest dolç necessita quatre dies d'elaboració.
En els darrers anys aquestes postres típiques italianes han agafat molta força com a producte típic nadalenc a Catalunya. Gràcies a aquest reconeixement, a la pastisseria Xocosave s'han venut 3.000 panettones, en només 15 dies. En aquests moments en fan uns 1.600 a la setmana per poder atendre tots els encàrrecs, molts per internet i d'arreu de l'Estat.
Un panettone de Riudoms, el millor de l'Estat
El secret és la massa mare i una preparació lenta de fins a quatre dies
- Imatge del millor panettone de l'Estat -
- Xocosave
ARA A PORTADA
-
«L'any vinent hi haurà novetats en ajuts de lloguer als joves de Barcelona» Ferran Casas i Manresa | David Cobo
-
La recepta d'Illa contra Aliança Catalana: cos a cos al Parlament i més diners als barris Bernat Surroca Albet
-
-
-
La lletra petita de les noves multes a Barcelona: anar sense samarreta, pagar un massatge o beure al carrer David Cobo
Publicat el 07 de desembre de 2020 a les 17:12
Et pot interessar
-
Societat
Què cal fer si et trobes un dècim de la loteria de Nadal?
-
Societat
El Molino anul·la activitats per problemes d'insonorització
-
Societat
Govern i entitats activen un local perquè hi dormin desallotjats del B9 a partir de diumenge a la nit
-
Societat
La fira de Santa Llúcia de Barcelona, més de 200 anys mantenint l'esperit nadalenc
-
Societat
Quants diners em poden tocar si tinc la Grossa a la Loteria de Nadal
-
Societat
Mor Joaquim Arenas, un dels pares de la immersió lingüística, als 87 anys
